AltcoinlerBitcoinKripto Para

FOMC Senaryoları – Bitcoin Tahmini ve Beğendiğimiz Altcoinler

Ağustos ayının en önemli verisi olan FOMC tutanakları öncesinde piyasa bir miktar gergin bekleyişe geçti. 21 Eylül’deki FOMC kararına ilişkin beklentilerin yine 75bp yönünde artışa geçtiğini görüyoruz. Piyasadaki beklentiler %56,5 oranında 75bp faiz artırım yönünde olurken, makro tarafta alınan verileri de hesaba kattığımızda iştahsızlık ve bekle-gör durumunun olduğunu ve bu nedenle de pazartesiden bu yana kripto paralarda aşağı yönlü seyir olduğunu söyleyebiliriz. Bugünkü FOMC tutanaklarından çıkabilecek olası mesajlar ve senaryoları şunlar olabilir;

  •  Enflasyonun güçlü kaldığı ve resesyon endişelerinin olmadığı şeklinde gelebilecek mesajlarda Bitcoin ve altcoinlerde düzeltme devam edebilir ve 21.000-22.000$ bandına baskı sürebilir.

 

  • Enflasyon hakkında ‘artış baskısı yavaşladı’ ya da ‘aşağı seyre geçildi’ yönünde mesajlar 75bp faiz artırımı ihtimalini kaldırarak 26.000$ seviyelerine seyir başlatabilir.

 

  • Daha öncesinde enflasyona ‘geçici’ diyen Fed bu iletişim kazasından sonra yeniden yönlendirme topuna girmeyerek belirsizliklerin devam ettiğini söylerse Bitcoin’de 22.000-25.000$ aralığında sıkışık seyir zaman zaman aşağı ve yukarı ufak sarkmalarla devam eder ve ‘tilki piyasası’ yaratır.

Makro taraftaki gelişmeleri de göz önünde bulundurduğumuzda İngiltere’de enflasyonun 40 yıl sonra çift hanelere çıkması ve Çin’de sanayi üretim rakamlarının %4,6 beklentiye karşılık %3,8 açıklanması resesyon endişeleri ile kripto paraları olumlu yönde desteklemiyor. Buna ek olarak Terra çöküşü sonrası batan Celcus’un 750 milyon dolarlık sigortasının da sahte olduğu iddia ediliyor. Bu paragrafta yer alan haberlerin kripto paralar için FUD’a dönüşme olasılığı var ama yine de piyasanın ana konsantrasyonu FOMC tutanakları olmuş durumda.

Bu hafta takip ettiğimiz coinler arasında; AAVE, MATIC, SNX, TRX, UNI, CRV var. Bunlara ek olarak da gem sepetindeki ROUTE ve SIS performansından memnunuz.

Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda; yükseliş kanalında bulunmasına karşılık ara hareketlerde düzeltme yapan BTC’nin ana desteği ve kanal alt bandı 22.000$ seviyesinden geçiyor. Bu nedenle geri çekilmelerde bu seviyeler destek yerini alırken, stop loss stratejisi ile alım denemeleri de yapılabilir. Hacim son günlerde çok yoğun olmasa da 22.800$ ara destek seviyesinde satışların karşılanarak ilk olarak 26.000$ seviyelerine doğru tepki bekliyoruz.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok