Kripto Para

Hong Kong ve BAE’den dijital varlık ortaklığı

Kripto paralar konusunda son zamanlarda dünyanın ilgi odağı haline gelen Hong Kong ve Birleşik Arap Emirlikleri, finans alanında önemli bir iş birliğine imza attı. Dijital varlık regülasyonları da birlikte çalışılacak alanlar arasında yer aldı.

Regülasyonlar konusunda izlediği kapsamlı politikalar ile birçok kripto şirketinin dikkatini çekmeyi başaran BAE ve Hong Kong, ‘Finansal İş Birliği Anlaşması’ imzaladı.

Hong Kong Para Otoritesi ile BAE Merkez Bankası yetkilileri, 29 Mayıs günü Dubai’de bir araya gelerek 3 ana alanda birlikte çalışma kararı aldı.

İş birliği için alınan karar alanları; Finansal altyapı, finansal piyasaların birbirlerine bağlanması ve dijital/sanal varlık regülasyonları olarak açıklandı.

İki kurumun anlaşmasının ardından düzenlenen ortak seminere, Bank of China, Citibank, HSBC, Standard Chartered, Abu Dabi İslam Bankası, Emirates NBD ve First Abu Dabi Bank başta olmak üzere global çapta birçok banka katılım sağladı.

Hong Kong’da yeni kripto para regülasyonları geçtiğimiz hafta resmen kabul edildi. Kurallar ise 1 Haziran itibarıyla yürürlüğe girecek.

BAE son yıllarda kripto şirketlerini kabul eden ve regülasyonlar konusunda net kurallara sahip ülkeler arasında yer alıyor.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok