BitcoinKripto Para

Kriptolardaki Yükseliş Ralli Değil, Yaraları Sarma Girişimi

ABD TÜFE verisi öncesinde piyasalarda risk iştahının dengeli olduğu bir bekleyiş hakim. S&P500 endeksinin 4000 puana yaklaştığı, Dolar Endeksinin 103 endeks değerlerinde olduğu ve ABD tahvil faizlerindeki yükselişin durduğu bir dönemden geçerken, makronun daha sakin gittiği bu ortamda kripto paralar da olumlu yönde etkilendi. Bitcoin iki hafta içerisinde 16.200 seviyelerinden 18.300 seviyesine yükseldi. Şimdi ise aralık ayına ait TÜFE verisi beklenirken, diğer tarafta Fed üyelerinin de konuşmalarına şahit oluyoruz. Fakat görünen o ki piyasalar ufak bir yükselişte heyecanlansa da mevcut koşullar iyileşmeden ve olgunlaşmadan kısa-orta vadede ralliye dönebilecek bir altyapı göremiyorum.

2023 yılı kripto paralarda olgunlaşma yılı olmasını beklerken, FTX ve LUNA facilarından sonra kaybolan para ve güvenden sonra ralliden bahsemek erken olur. Fiyatların normalleştiği ve regülasyonların FUD olarak kullanılmadığı bir ortamda Bitcoin’de orta vadede 27.000-28.000 aralığına doğru fiyatlar olgunlaşabilir ve organik bir şekilde yükselebilir. Fed üyeleri her ne kadar uzun süreli faizleri %5’in üzerinde tutacağına dair sözlü yönlendirmeler yapsa da mortgage kredi faizleri ve konut satışlarındaki durgunluk bunun söylemde kolay, pratikte zor olduğunu söylüyor.

Bitcoin için karar noktası 18.300 seviyesi test edildi. Bu noktalar ve yakın mesafeler bizler açısından oldukça önemli. Geçen yıl mart ayı sonundan itibaren başlayan alçalan trendin kırılması ile 18.300 seviyelerine kadar yükselen Bitcoin bu noktadan ileriye adım atabilmesiyle ikili dip formasyonu başlatıp 20.800-21.000 seviyelerine yükselebilir. Bunu sağlayacak aktif ve yeni hesaplarda artışın yanı sıra Reddit, Bitcoin Talk ve Twitter sosyal medya skoru da yükselişte. Bu iyi haber! Fakat para girişleri henüz çok büyük bir düzeyde değil. 69.000$ seviyesinden başlayan alçalan trend de 21.500-22.000 bölgesinden geçiyor. Bu noktaya gelme hızımızı 1 Şubat’taki FOMC belirleyecek elbette fakat 18.300$’ın aşılmasıyla Bitcoin önemli bir yol kat etmiş olacak. Son söz olarak ise bu bir ralli değil, bu yaraları sarma girişimi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok