BitcoinEthereumKripto Para

Önemli Haftada Bitcoin ve Ethereum Tarafında Bizi Neler Bekliyor? Hangi Seviyeler Takip Edilmeli?

Geçtiğimiz haftanın önemli gelişmelerine baktığımızda Ethereum tarafında oldu. Madencilerinin ETHPoW (ETHW)’u tercih etmesi  ve The Merge’ün ardından gün içerisinde ETHW fiyatı %60 değer kazansa da gelen satış baskısı bu kazancı sildi. Buna karşılık Merge sonrası Ethereum Classic hash oranının %80 oranında arttığı rapor edildi.

Bitcoin tarafında ise Cuma hafta kapanışı ile ABD işlem saatlerinde satıcılı hareket etti ve gün boyu devam eden yatay fiyat hareketi ile aşağı yönlü bu yapı bozuldu. Yaklaşık %2.4 düşüşle 20.000 doların altında işlem görmeye başladı.  Aynı zamanda bu seviye son düşüş trendinin Fib 0,618 ideal düzeltme değerine denk gelmektedir.

Makroekonomik taraftaki negatif seyir kripto piyasalarını da direkt etkilemeye devam ederken bu hafta beklentinin üzerinde gelen ABD Ağustos enflasyonu, yatırımcıların satıcı tarafına geçmesini sağladı ve geri çekilmesini hafta sonu da devam ettirdi. Alıcıların 20.000 dolar üzerinde kalma çabaları ise dün satıcıların yeniden devreye girmesiyle başarısız oldu. Hafta kapanışını tekrardan 20.000 dolar seviyesinin altında kapattı. Bununla beraber aylıkta negatif görünüm hala devam etmekte.

Olumsuz senaryoda 17.500 doların altına doğru hacimli satışların gelmesi, yaklaşık 15.000 olası yeni bir destek seviyeyi test etmesi ile 14.000 bölgelerini hareketine devam etmesine sebebiyet verebilir.

Ethereum tarafında da en son yapmış olduğu 1400 dolar desteğinin kaybı ve düşüşle hafta kapanışı öncesi bitcoin’in 19500 $ üzerinde tutunmasına rağmen Ethereum ve altların birazda olsa kontrolünü ve ivmesini kaybettiğini ve bitcoin’e oranla daha zayıf kaldı. Ethereum tarafındaki negatif görünüm devam edecek olması durumunda geri çekilme ile beraber altcoinlerin dahada baskılanmasına sebebiyet verecektir. Önemli desteklerden biri 1270 dolar bu bölge altı kapanışlarda 800 ve 1000 dolar seviyelerine kadar geri çekilme oluşabilir. En yakın direnç seviyesi 1404 dolar seviyesi olacaktır. Olumlu senaryoda ise 1270 desteği ve trendini çalıştırması durumunda ilk etapta 1400 dolar direncine hareket görülebilir.

Temel anlamda olumlu senaryo olarak ise 50 ya da 75 baz puanlık faiz artışı, piyasa tarafından olumlu fiyatlanma ihtimali önümüzdeki süreçte faiz artırımını yavaşlatma sinyali olarak yorumlanırsa piyasalar tarafından pozitif yansımalarını görebiliriz. Fakat şu anki teknik veriler ile haftalık kapanışı 20000 dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olamadığını da göz ardı etmemek gerekir.

Sonuç olarak önümüzdeki süreçte alıcıların mevcut destek alanlarında bu bölgeleri korunması önemli. Fed tarafından gelecek 100 baz puanın altında bir faiz artışı gerçekleştirirse toparlanmanın daha ivedi gerçekleşebileceğini görebiliriz. Aksi negatif bir olası senaryoda 18.600 /17500 dolar bölgesinin kırılımı yakından takip edilmeli.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok