BitcoinKripto Para

Opsiyon Piyasalarının Yükselişe Geçmesi ile Bitcoin Tarafında Boğalar 30.000 Dolar Öncesi Son Direnç Bölgesini Kırabilecek Mi? Metaverse Projelerinden MANA ve SAND Tarafında Son Durum Nedir?

Geçtiğimiz hafta Bitcoin tarafında toparlanmaya yönelik hareketler ve hacimli dik ivmeli bir yükseliş görülürken altcoinlerde baskılanma devam etti diyebiliriz.

Diğer taraftan Bitcoin, ABD’deki bankacılık krizinin global çapta sorunun fiyatlanmasıyla diğer makro taraftaki endekslere göre de güçlü kaldı.

Son gelişmeler ile Fed’in bilançosu yaklaşık 300 milyar dolarlık tahvil alımı sonrası bir genişleme gördü. Bu adım ile parasal genişlemeye gidilmesi, parasal sıkılaşmayla geri çekilen riskli varlıklarda talebi arttırdı diyebiliriz.Bu gelişmeler ile fiyat tarafına baktığımızda yaklaşık 28.300 dolara kadar yükseliş eğilimi gerçekleşti.

Teknik olarak bakıldığında geçtiğimiz hafta birçok defa test edilen 26.000 dolar direnç seviyesinden kâr realizasyonuna giderek 24.200/24.000 dolar bölge aralığın hemen altına kadar sarkmalara neden oldu. Fakat kısa sürede tekrar bölgeden alıcıların güvenini artırarak hacimli bir şekilde 26.000 dolar direnç bölgesini hacimli bir şekilde kırarak trend ve direnç seviyesi olan 28.300 dolar sınırı zorlandı.

Bunun dışında günlük grafikte Stokastik RSI ise aşırı alım bölgesine ulaşmış durumda. Bu veri 80 değeri ve üzerinde tutunduğu sürece BTC’nin yükselişini destekler. Bu değerin altına sarkması ile fiyatta bir düzeltme hareketi oluşumu ile geri dönüşün hızlanabileceğini görebiliriz.

Bu verilerin yanı sıra göze çarpan veriler arasında opsiyon piyasalarının yükselişe dönüyor olması oldu. İki ay içinde 20.000 doların altına düştüğünde, 7, 30, 60, 90 ve 180 gün içinde vadesi dolan Bitcoin opsiyonlarının %25’lik bir dilimde ve yılın en düşük seviyelerine agresif bir şekilde toparlanıp Ocak ortasından bu yana yani 180 günlük eğri için en yüksek seviyeye ulaştığı görüldü. Bu veride yatırımcıların alım satım talebine karşı daha güçlü bir talep olduğu anlamına gelmekle beraber bir yükseliş işareti olarak yorumlanabilir.

Peki BTC Fiyatı İçin Sırada Ne Var?

Bitcoin, Mayıs 2022’den bu yana 28.000 dolar seviyesine ulaşmış durumdayken, şimdi ise psikolojik açıdan önemli olan 30.000 dolar seviyesinin ve ardından 32.500 dolar bölgesindeki yani Haziran 2022’nin en yüksek seviyelerinin hızlı bir şekilde test edilmesi için önünün açık olduğu görülmekte.

Temel bilgiler ışığında verilerin fiyata olumlu yansıması durumunda Bitcoin’i yukarı yönlü desteklemeye devam edecek gibi görünüyor. Fakat bu haftaki Fed toplantısı önemli olacak güvercin olması, risk akışları ve finansal para politika koşulların gevşemesi Bitcoin fiyatını desteklemelidir. Aksi takdirde Fed, piyasanın umduğu kadar güvercin olmazsa, kısa vadeli bir fiyat dalgalanmasına neden olabilir.

Diğer taraftan piyasa genelinde yaşanan düşüşün ardından göze çarpan metaverse projelerinden Mana ve Sand oldu diyebiliriz. Altcoin tarafında Decentraland [MANA] ve SAND’ın haftalık performansının analizine baktığımızda ise geçen hafta çift haneli fiyat artışları kaydetti. Geçen hafta sonu piyasa genelinde yaşanan düşüşün ardından, önde gelen metaverse tokenleri Decentraland [MANA] ve The SandBox [SAND] haftanın en iyi performans gösterenleri arasında yer aldı diyebiliriz. Bunun yanında Decentraland ve The SandBox artan kullanıcı etkinliği gördü. DappRadar’dan alınan verilere göre ,metaverse tabanlı projeyle etkileşime giren benzersiz aktif cüzdan sayısında %14,15’lik bir artış kaydetti.

Ayrıca, geçen hafta Decentraland’da tekil aktif kullanıcılar tarafından tamamlanan işlem sayısı arttıkça, bu işlemlerin itibari değeri de %131 arttı diyebiliriz.

SandBox ise Manaya göre aynı seviyede büyüme kaydetmedi. Etkileşime giren benzersiz aktif cüzdanların sayısı yalnızca %4 arttı.

Teknik tarafta MANA’nın günlük grafikte baktığımızda fiyatın düşen kanal içerisinde hareket ettiğini ve son yükselişin düzeltme seviyesi olan fib 0.5 ‘ten tepki aldığını görebiliyoruz. Yükselişin devamı için fiyatın burada tutunup 0.7270 dolar seviyesini kırması önemli olacaktır. Aksi takdirde yeni bir dip yapmak için alt destek seviyelerine geri çekilme hareketleri oluşabilir.

SAND tarafında ise Mana’ya benzer bir teknik görünüm mevcut. Fiyat düşen kanal içerisinde direnç altında fiyatlanmaya devam etmekte 0.7089 dolar seviyesini kırıp üzerinde tutunabilirse düşen kanalın üst bandı aynı zamanda 0.8329 dolar direnç seviyesi zorlu direnç seviyesi olarak çıkacaktır. Yükselişin devamı için bölge üzerinde kırılımlar önemli olur aksi takdirde önemli destek bölgesi 0.56 dolar takip edilebilir.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok