AltcoinlerBitcoinEthereumKripto Para

Optimism (OP coin) Yükselişinde Yaşanan En Son Gelişmeler Neler? Btc ve Eth Önemli Direnç Seviyelerini Geçebilecek mi?

Geçtiğimiz hafta diğer altcoinlerden ayrışan ve çıkış yapan Optimism (Op Coin) fiyatı geçtiğimiz hafta %100’ün üzerinde artış gösterdi. Güçlü ivme yakalayan OP coinin kilitli varlık miktarının (TVL) da 500 milyon dolar ile rekor seviyeye ulaştığı görüldü.

2022 yılının en önemli yükseliş ivmesini yakalayan OP coin piyasaya sürülmesinin hemen ardından tüm büyük kripto para borsalarında listelenerek talebe karşılık verme imkânı buldu.

26 Temmuz tarihinde 0,77 dolardan alıcı bulan OP, 29 Temmuz itibarıyla 1,97 dolara kadar yükselmeyi başardı. Bu yükselişin etkilerinden 2.katman protokolüne yönelik artan ilginin Toplam Kilitli Varlık miktarına yansıdığı düşünülüyor. Bunun yanında 24 Temmuz optimism.io üzerinden Curve Finance (CRV) hibe teklifi paylaşılması fiyata pozitif etkilerinden biri oldu denilebilir.

Peki bu yükselişin teknik açıdan devamı gelecek mi ?

Yükseliş ivmesine yakalayan OP coin önemli direnç seviyesi olan 1.89 ve 1.90 dolar seviyesinden tepki aldı. Buradan bir düzeltme yapması durumunda dikkate alınması gereken destek bölgeleri 1.47 ve 1.149 dolar seviyeleri olacaktır. Eğer burada bir parabolik yapıya gitmesi ve trendi bozmaması ile fiyata pozitif etkileri görmememize neden olacaktır.

 

BITCOIN (BTC)

En son gelişmeler ile ABD’de zayıf gelen GSYİH raporu ve  FED’in 75 baz puanlık artırımına gitmesi  Lider kripto para birimi Bitcoin tarafında ise tersine dönüş ile  özelikle bu hafta bir önceki hafta yapmış olduğu 19.300 dolar desteği üstünde bir dip yapması ile alıcıların bu bölgede kararlığını bir kez daha göstermiş  oldu. Son yapmış olduğu önemli direnç seviyelerinden 24.260 dolar seviyesinden birçok defa ret gelmesi bu bölgedeki satıcıların hala kuvvetli olduğunu gösterdi. Fakat yükseliş trendi henüz bozulmadı, düzeltme yapabileceği destek seviyeleri günlükte 22500 dolar bu bölgenin kırılımı ve altında mum kapanışları ile bir alt destek 20.750 ve 19.300 dolar bölgelerine geri çekilme oluşabilir. Bu bölgelerden dönüş emaresi aramak sağlıklı olacaktır.

 

ETHERYUM (ETH)

Bitcoin ile paralel hareket eden ve hareketli günleri yaşayan eth tarafında ise üst direnç seviyelerini zorluyor olsa da halen beklenen kırılımlar gerçekleşmemiş durumda olduğu görünmekte. Fakat bitcoin tarafına göre daha güçlü durduğunu ve bunun yanında bu yükselişte ETH 2.0 güncelleştirmesi ile değer kazanmasını da göz ardı etmemek gerekir.

Ethereum tarafındaki başlayan yükseliş trendinin bozulmamış olması ve önümüzdeki  süreçte de devam ederek önemli direnç seviyesi olan 1700 ve 1800 dolar bölgesini kırması ile son günlerde beklenen yükselişleri yaşayamayan altcoinlerin  pozitif yönde yükseliş göstermeleri görülebilir. Önemli direnç seviyeleri : 1727 –  1800 –  2159 dolar Önemli destek bölgeleri 1488  –  1366  –  1280 dolar.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok