Kripto ParaRipple

Ripple (XRP) Tarafında Son Gelişmeler Neler? Santiment Verileri Neyi İfade Ediyor?

Geçtiğimiz hafta boyunca düşüş ivmeli bir fiyat hareketine sahip olan Bitcoin (BTC) tarafında haftaya 19.000 dolar bandında başladı. Diğer taraftan bitcoinde gelişen hareketlere karşılık %35 artış sağlayan majör altcoinlerden XRP tarafında ay kapanışı ile tekrardan yükselişi başlattığı seviyeye geri çekilme oluştu. Diğer taraftan son 1 haftalık değişimlerine baktığımızda %20’lik bir geri çekilmenin ardından 0,31 dolardan işlem gördü.

Son zamanlarda ortaklık ve NFT pazarına girme planları gibi haberleri ile göz önüne çıkan XRP’de bir önceki dip seviyesinin üzerinde yeni bir dip seviyesi yaparak satış baskısının azaldığı ve fiyatın bu seviyede tutunup 0,30 dolar destek seviyesi bölgesinden yukarı yönlü tepki alımı geldi.

Zincirüstü verileri tarafında ise; satış baskısı son iki günde önemli ölçüde düşse de XRP’nin aktif adreslerinin sayısı 1 Temmuz’da 24.139’dan 3 Temmuz’a kadar 54.811’e artış yaptı. Bu gelen yükseliş hacimlerinin bir göstergesi olabilir. Bu veri artışının büyümesi 30 günün en yüksek seviyesinde olup mevcut ve potansiyel yatırımcılar için önemli verilerden bir tanesi olabilir.

Bununla birlikte 100.000 ve bir milyon XRP arasında bulunan adresler, 1 Temmuz’daki %9.8’lik varlıklarını 3 Temmuz’a kadar %9.94’e çıkardı. Bir milyon ila 10 milyon XRP arasında tutan adresler, aynı dönemde bakiyelerini %6,68’den %6,69’a çıkardı.

Teknik verileri incelediğimizde ise;

Ripple (XRP) ‘nin haftalık verilerine baktığımızda geçen hafta sonu yaklaşık % 17 geri çekilme gördü. Şu anda ise hafta açılışı ile direnç altında fiyat hareketine devam ediyor.

Bir alt zaman dilimi olan günlük zaman diliminde ise ; düşen bir trend yapısının mevcut olduğunu ve bu düşen trend yapısının bir kanal ile devam ettiği görülüyor. Bunun yanında 0.24 ve 0.2788 dolar bölgesinin daha önce alıcıların toplandığı güçlü bir destek bölgesine yani talep seviyesine fiyat hareket ediyor. Bu bölgeden destek alması durumunda yukarıda oluşmuş olan 0.42 dolar order block alanına gitmesi olası hareketlerden biri olabilir. Aksi halde bu güçlü bölgenin altında günlük kapanışlar yapması ile altta belirtilen destek bölgeleri takip edilebilir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok