BitcoinEkonomiKripto ParaRipple

Ripple’da son gelişmeler neler?

Kripto paralar dün akşam seansında toparlanma ataklarında bulunduktan sonra bugün sessiz bekleyiş içinde.

Küresel piyasalarda yaşanan makroekonomik olayların etkisiyle son zamanlarda karışık seyir sergileyen kripto paralar bugün daha yatayda hareketleniyor. ABD’ de yaşanan borç krizi sorununa ilişkin bir takım gelişmeler yaşanıyor. Dün kongre liderleriyle bir araya gelen ABD Başkanı Biden, görüşmenin olumlu gittiğine dair açıklamalarda bulundu. Biden, temerrüt yaşanmadan anlaşmaya varacaklarını söyledi. Pazar günü basın açıklaması yapacak olan Biden, anlaşma sağlanana adar kongre liderleriyle bir araya gelecek.

Bu açıklamalarla beraber kripto paralar tarafında bir miktar alıcılı seyir oluştu. Lider kripto para birimi Bitcoin 27.360 dolar bandı civarında hareketleniyor. (14.30) Bitcoin bu direnç seviyesine yükseldikten sonra yatay bir seyirde hareketlenmeler yaşıyor. Geçtiğimiz haftalarda önemli destek bölgesi olan bu seviye, şu an Bitcoin için yatay bir bant aralığı olarak gündemimize geliyor.

Bitcoin’de görülen hafif alıcılı seyir, altcoinler grubunda da hissediliyor. Altocinler grubundan olan Ripple’da yukarı yönlü ivmenin olduğunu görmekteyiz. Ripple’ın 0,4175 bandında tepki alımlarıyla yükselerek 0,4675 bandına yerleşmiş durumda (14.40) Ripple bu seviye üzerinde tutunmaya çalıyor.

Öte yandan iki yıldır devam eden SEC – Ripple dosyasına ilişkin gelişmeler gelmeye devam ediyor.  Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Hinman belgelerine ait başvurusu dün reddedilmişti. Hukukçu James Filan, Hinman belgelerinin 6 Haziran tarihinde kamuoyuna açıklanabileceğini söyledi.  Belgelerin kamuya açıklanmamasıyla uzlaşmaya varılacağı ihtimaller arasında yer alıyor.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok