Kripto Para

SEC: Binance varlıkları dondurulmazsa 2,2 milyar dolar çalınabilir!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dava açtığı kripto para borsası Binance’in ABD’deki varlıklarının dondurulması talebinde bulundu.

Changpeng Zhao

SEC tarafından ABD’de bir federal mahkemeye verilen dosyada, varlıkların dondurulması kararı çıkarılmazsa “Binance tarafından tutulan ABD’deki müşterilerine ait 2,2 milyar dolarlık varlık Binance kurucusu tarafından çalınma riski” taşıdığı ileri sürüldü.

SEC,  varlıkların ülkesine iadesini, belge ve bilgilerin korunmasını ve delillerin yok edilmesinin engellenmesini de istedi.

Komisyon, dün yaptığı açıklamada, çeşitli menkul kıymetler kanunu ihlalleri nedeniyle Binance, Binance.US’u işleten ABD merkezli BAM Trading ve kurucuları Changpeng Zhao’ya 13 suçlamada bulunduğunu bildirmişti.

Yöneltilen suçlamaların arasında kayıt dışı Borsaların ve takas acentelerinin işletilmesi, Binance.US platformunda alım satım kontrolleri ve gözetiminin yanlış beyan edilmesi ile menkul kıymetlerin kayıt dışı arzı ve satışı gibi konular öne çıkmıştı.

SEC, dün de diğer bir kripto para borsası Coinbase’e menkul kıymet kural ihlalleri gerekçesiyle dava açtığını duyurmuştu.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok