FAO Tahıl Fiyat Endeksi temmuz ayına göre yüzde 0,7 oranında, 0,9 puan gerileyerek 125,0 puan oldu.
Uluslararası buğday fiyatları, önde gelen birçok ihracatçının mevsimsel olarak artan arzı nedeniyle ağustos ayında yüzde 3,8 oranında düşerken, uluslararası iri taneli tahıl fiyatları, Brezilya'daki rekor hasat ve ABD'de hasadın yakında başlayacak olması nedeniyle küresel mısır arzının bolluğu nedeniyle yüzde 3,4 oranında düştü. FAO Bitkisel Yağ Fiyat Endeksi ağustos ayında yüzde 3,1 düşerek 125,8 puana geriledi ve temmuz ayındaki yüzde 12,1'lik keskin yükselişi kısmen tersine çevirdi. Buna karşın FAO Tüm Pirinç Fiyat Endeksi, dünyanın en büyük pirinç ihracatçısı Hindistan'ın Indica beyaz pirinç ihracatını yasaklamasının ardından ticarette yaşanan aksaklıkları yansıtarak temmuz ayına göre yüzde 9,8 artarak 15 yılın nominal en yüksek seviyesine ulaştı. FAO Süt Ürünleri Fiyat Endeksi, Okyanusya'dan bol miktarda tedarik edilen tam yağlı süt tozu için uluslararası tekliflerin öncülüğünde temmuz ayına göre yüzde 4,0 düşüşle 111,3 puan oldu. FAO Et Fiyat Endeksi de yüzde 3,0 oranında düşüşle 114,6 puana geriledi. FAO Şeker Fiyat Endeksi temmuz ayına göre yüzde 1,3 artarak ağustos ayında 148,2 puana çıktı ve bir yıl önceki değerinden yüzde 34,1 daha yüksek bir ortalamaya ulaştı.Küresel gıda fiyatları düşüşünü sürdürüyor...
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) bugün yayınladığı rapora göre uluslararası gıda emtia fiyatları ağustos ayında pirinç ve şeker dışındaki temel gıda maddeleri öncülüğünde geriledi.
Yaygın ticareti yapılan gıda emtialarının uluslararası fiyatlarındaki aylık değişimleri takip eden FAO Gıda Fiyat Endeksi, ağustos ayında ortalama 121,4 puan ile temmuz ayına göre yüzde 2,1 düşüş gösterdi ve Mart 2022'deki zirvesinin yüzde 24 kadar altında kaldı.
Bunlar da ilginizi çekebilir