Sanat & Yaşam

Hayranları o yağmurun kavanozunu 5 bin TL’ye satıyor!

Amerikalı pop yıldızı Taylor Swift‘ın hayranları, hayranlıklarını iyiden iyiye ticaret döktü.

33 yaşındaki şarkıcıya ilişkin her türlü nesne internet üzerinde satışa çıkarılıyor.

Buna “Taylor Swift konseri havası” ve “konserde yağan yağmur” dahil.

Independent’in haberine göre 20 Mayıs’ta ABD’nin Massachusetts’in Foxborough şehrinde sağanak yağmur altında sırılsıklam verdiği konsere giden bir kişi, “Taylor Swift konseri yağmurunu” bir kavanoza koyup internet üzerinden 250 dolara (5.000 TL) satışa çıkardı. 

ABD turnesini sürdüren 33 yaşındaki sanatçı, o gece yaklaşık  yaklaşık 70 bin hayranına sağanak yağmur altında muhteşem bir konser sunmuştu.

Bazı satıcılar eBay ve Facebook Pazaryeri’nde konserde havaya atılan konfeti parçalarını satıyor.

Bir Facebook kullanıcısı, Swift’in her bir albümünü temsil eden farklı renklerde konfeti parçaları içeren yıldız şeklindeki konfeti paketini 10 dolara (200 TL) satıyor. 

Swift’in Nashville konserinden toplam 50 parçanın yer aldığı konfeti paketinin satış fiyatıysa 55 dolar (1100 TL)

Facebook Pazaryeri’nde Gigi adlı bir satıcı, biri Philadelphia diğeri Foxborough’da olmak üzere katıldığı iki gösteriden aldığı ışıklı bileklikleri satışa çıkarmış. Bilekliklerden birini ışığı çalışmadığı için 50 dolara (1000 TL), ışığı çalışanıysa 75 dolara (1500 TL) satıyor.

Bir başka konser müdavimi, daha önce gerçekleşmiş konserin biletini eBay’de 70 dolara (1400 TL) satıyor. Biletin üzerinde 13 Mayıs’ta Philadelphia’da gerçekleşen konserin fiyatının 84 dolar (1670 TL) olduğu yazıyor: Yeniden satış fiyatından 14 dolar (270 TL) daha fazla.

“Konser havası” alır mıydınız?

İlanlar arasında en sıra dışı olan, “konser havası” sattığını iddia eden bir Swift hayranına ait. İlanda, Taylor Swift’in 19 Mayıs’ta Massachusetts’te verdiği konserden “yüzde 100 otantik hava” dolu bir plastik torba satılıyor.

eBay’deki başlangıç teklifi 100 dolar (2000 TL), ancak şu ana kadar hiç teklif gelmemiş.

Ürün açıklamasındaysa şöyle yazıyor:

Teyit edilemez ancak Taylor’ın gösteri sırasında bir noktada bu özel hava örneğini gerçekten solumuş olma olasılığı yüksek. Bu, ondan ve dönem turnesinden bir parçaya sonsuza dek sahip olma şansınız!

Biletleri 100.000 TL! 

Taylor Swift’in Eras Turnesi mart başından beri ABD’deki stadyumlarda kapalı gişe izleniyor. Konserlere bilet bulmak adeta büyük bir statü sembolü sayılıyor.

Şarkıcının bazı hayranları yer kapmak için 5 bin dolardan (100 bin TL) fazla para ödemeyi gözden çıkarıyor.

Biletlere ilgi yoğun. Hatta geçen yılın kasımında aynı gün içinde 14 milyon kişi Taylor Swift konserine bilet almaya çalışınca Ticketmaster sitesini çökertmişti.

Uzmanlar turnenin rekorlar kırabileceğine ve Swift’in net kazancının 1 milyar doların üzerine çıkabileceğine inanıyor.

 

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok