İstanbul Modern, çocuklara sanat dolu, eğlenceli ve yaratıcı bir ara tatil programı hazırladı.

Birbirinden farklı ve zengin içeriğe sahip atölyeler, 13–17 Kasım 2023 tarihleri arasında çocukları bekliyor Ara Tatil Sanat Okulu’nda yer alan her bir atölye, sanatın farklı kavramlarına ve üretim biçimlerine odaklanıyor.  7–10 yaş arası çocuklar, müze uzmanlarıyla sanatı yorumlamaya çalışırken, kendi sanatsal üretimlerini de gerçekleştiriyor. İstanbul Modern’in koleksiyon sergisinde yer alan yapıtların incelenmesiyle başlayan atölyelerde sanat tarihinden örnekleri keşfeden çocuklar, kendi sanat çalışmalarını üreterek programı tamamlıyor.

10 farklı etkinlik

Çocuklar Ara Tatil Sanat Okulu’nda, Mikro Formlarla Sanat, Tuvalimdeki Doğa, Hazır Nesne ile Heykel, Lirik mi Geometrik mi?, Lekeler ve Çizgiler, Fotoğrafın Hikâyesi, Modern Figüratif Resimler, Baskı Yüzler, Manzaranın Dönüşümü ve Duvarların Resmi başlıklı 10 farklı etkinliğe katılabiliyor.

Katılımcılar, atölyelerin birine veya hepsine, tarihleri seçerek kayıt yaptırabiliyor. En az beş atölyeye katılan çocuklara “İstanbul Modern Ara Tatil Sanat Okulu Katılım Belgesi” veriliyor.