Kültür Sanat

23. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nin programı açıklandı

Hessen Eyaleti Kültür ve Uyum Bakanlığı ve Frankfurt Büyükşehir Belediyesi desteği ile Kültürlerarası İletişim Derneği tarafından düzenlenen 23. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nin hazırlıkları Frankfurt ve İstanbul’da aralıksız devam ediyor.

11-16 Haziran tarihleri arasında Kültürlerarası İletişim Derneği tarafından TÜRSAK Vakfı Türkiye proje ortaklığı ile gerçekleştirilecek olan festivalin programı açıklandı.

Açılış ve kapanış gecesinin sunuculuğunu Yosi Mizrahi üstlenirken açılış gecesinde Tuna Kiremitçi de sahne alacak.

Festival onur ödülleri sahiplerine takdim edilecek

23. kez düzenlenen Türk Film Festivali | International / Frankfurt/M.’nin “Yaşam Boyu Onur ve Vefa Ödülleri” sahipleri belli oldu.

12 Haziran’da verilecek olan “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün bu yılki sahipleri; 1996 yılında “Eşkıya” filmindeki “Keje” rolüyle büyük başarı elde eden tiyatro ve sinema oyuncusu Sermin Hürmeniç, 24. Ankara Film Festivali ve 3. Malatya Film Festivali’nde “Tepenin Ardı” isimli sinema filminde oynadığı rol ile en iyi erkek oyuncusu seçilen oyuncu, yönetmen, sanat yönetmeni ve yazar Tamer Levent ile Türk kökenli Alman oyuncu Tayfun Bademsoy olacak.

Vefa ödülleri ise bu yıl 2008 yılında aramızdan ayrılan oyuncu Suna Pekuysal ile 2000 yılında aramızdan ayrılan oyuncu Ergün Köknar’a verilecek.

Ödül, sanatçı çiftin oğulları Sait Ali Köknar’a takdim edilecek.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok