Kültür Sanat

Cannes’da Nuri Bilge Ceylan yeniden aday

Birbirinden iddialı 21 filmin Altın Palmiye için yarışacağı  Cannes Film Festivali bugün başlıyor.

Açılış töreni bu akşam Fransız ve Cezayirli yönetmen Maiwenn Le Besco‘nun “Jeanne du Barry” filmiyle yapılacak festival, 27 Mayıs‘a kadar devam edecek.

Bu yıl, İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un jüri başkanlığını yürüttüğü festivalin 9 jüri üyesi bulunuyor.

Marvel evreninde Captain Marvel karakterine hayat veren ve “Room” (205) filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazanan Brie Larson jüri üyesi olacak. “There Will Be Blood” ve “Batman” filmleriyle tanınan ABD’li oyuncusu Paul Dano da Cannes Film Festivali’nde jüri üyesi olacak.

Diğer jüri üyeleri ise Faslı yönetmen Maryam Touzani, Fransız oyuncu Denis Ménochet, senarist ve yönetmen Rungano Nyoni, yazar Atiq Rahimi, yönetmen Damián Szifrón ve yönetmen Julia Ducournau olarak açıklandı.

21 film Altın Palmiye için yarışacak

Festivalde aralarında Nuri Bilge Ceylan‘ın TRT yapımı filmi “Kuru Otlar Üstüne” filminin de yer aldığı 21 film yarışacak.

Ana yarışmada yarışacak filmler arasında, TRT ortak yapımları Avusturyalı yönetmen Jessica Hausner’ın “Club Zero” ve İtalyan yönetmen Alice Rohrwacher’in “La Chimera” de bulunuyor.

Türkiye, ilk defa 1982’de Yılmaz Güney’in “Yol” filmiyle ödül alırken, 2014 yılında da Nuri Bilge Ceylan’ın “Kış Uykusu” filmi Altın Palmiye’ye layık görülmüştü.

En iyi Altın Palmiye'li filmler - Dergy | Müzik · Sinema · Etkinlik · Lifestyle

Emeklilik reformu karşıtlarından elektriği kesme tehditi

Emeklilik yaşını kademeli olarak 62’den 64’e çıkaran reforma karşı ülke genelinde çok sayıda gösteri düzenleniyor.

Reforma karşı çıkan Genel İş Sendikasının (CGT) enerji kolu, geçen ay, Cannes Film Festivali’nin elektriğini kesmekle tehdit etti.

Festival Süresinde bölgede gösteriler yasaklandı

Alpes-Maritimes Valiliğince yayımlanan kararda 16 Mayıs’tan 28 Mayıs sabah 06.00’ya kadar festivalin yapılacağı alanda gösteri düzenlemenin yasaklandığı kaydedildi.

Festival süresince Cannes kentine 120 bin kişinin gelmesi bekleniyor.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok