Almanya'da, 15 Şubat-25 Şubat 2024'te düzenlenecek 74. Uluslararası Berlin Film Festivali'nin (Berlinale) jüri başkanlığına Kenyalı oyuncu Lupita Nyong'o getirildi.

Berlinale yönetiminden yapılan açıklamada, Oscar ödüllü oyuncu, yönetmen ve yapımcı Lupita Nyong'o'nun 74. Berlinale'nin jüri başkanlığını yapacağı duyuruldu.

Aralarında 'Black Panther' ve '12 Yıllık Esaret'in de bulunduğu birçok filmde yer alan 40 yaşındaki Nyong'o, 2014'te '12 Yıllık Esaret' filmindeki rolüyle 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar Ödülü'nü almıştı. Nyong'o ilk Kenyalı oyuncu ve Akademi Ödülü kazanan ilk Meksikalı aktris oldu.

74. Berlinale'de gösterilecek filmler henüz açıklanmadı.

Lupita Amondi Nyong'o

Oyuncu ve film yönetmeni. Annesi Kenyalı. Meksika'da doğdu ve Kenya'da büyüdü. Hampshire College Sinema ve Tiyatro Çalışmalarında lisans elde ederek ABD'de üniversiteye gitti. Nyong'o prodüksiyon asistanı olarak Hollywood kariyerine başladı. 2008 yılında kısa film olan East River ile oyunculuk yaptı ve daha sonra televizyon dizisi Shuga'da (2009) bir yıldız olarak Kenya'ya döndü. Ayrıca 2009 yılında kendisinin yazdığı My Genler isimli belgeseli yönetti.