76’ncı Cannes Film Festivali, Maïwenn'in yazıp yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği, başrollerde kendisi ve Johnny Depp'in oynadığı biyografik drama filmi Jeanne du Barry ile başladı. Nuri Bilge Ceylan’ın da Altın Palmiye için yarışacağı festivale “eski tüfekler” damga vurdu. Kuru Otlar Üstüne gösterimi yapıldı Nuri Bilge Ceylan’ın bu yıl 76'ncısu düzenlenen Cannes Film Festivali’nin Ana Yarışma'sında yarışacak olan “Kuru Otlar Üstüne” filminin gösterimi yapıldı.

Gösterime filmin yönetmen Nuri Bilge Ceylan, senarist Ebru Ceylan’ın yanı sıra oyuncular Musab Ekici, Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu, Ece Bağcı da katıldı.

Johnny Depp’in dönüşü muhteşem oldu Eski eşi Amber Heard ile şiddet davasından zaferle çıkan Johnny Depp, suçlamalar nedeniyle aforoz edildiği sinema sektörüne görkemli bir dönüş yaptı. Ünlü aktörün ilk Fransız sineması filmi "Jeanne du Barry", Cannes Film Festivali'nin açılışını yaptı. Depp'in filmi, gösterimin ardından 7 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Indiana Jones’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü Cannes’da Jones and the Dial of Destiny filmi gösterilen ünlü aktör Harrison Ford Yaşam Boyu Başarı Ödülü aldı. Düzenlenen törende ödülünü yönetmen Iris Knobloch’tan alan deneyimli oyuncu oldukça duygulandı. Michael Douglas’a Onursal Altın Palmiye Ödülü Festivalin açılış töreninde Michael Douglas’a Onursal Altın Palmiye Ödülü verildi. 1979'da Dünyanın Kaderi ile festivale katılan tecrübeli oyuncu, en son 2013 yılında Behind the Candelabra ile katılmıştı. Törende Michael Douglas’a onur ödülünü efsanevi Fransız aktris Catherine Deneuve ve kızı Chiara Mastroianni verdi.