Cannes Film Festivali bütün hızıyla devam ediyor.

Pazar günü merakla beklenen iki yapım görücüye çıktı.

Efsanevi yönetmen Martin Scorsese'nin bir vahşi batı filmi "Killers of the Flower Moon"  seyircinin büyük beğenisini kazandı.

Başrollerinde Leonardo DiCaprio, Brandon Frazer ve Robert De Niro'nun bulunduğu film, dakikalarca alkışlandı.

Leonardo DiCaprio'nun yeni filmiçKillers of the Flower Moonç Cannes'da 9 dakika boyunca alkışlandı - 2

Vahşi batıda geçen bir suç dramı türündeki 3 saat 26 dakika uzunluğundaki filme gösterilen ilgi Martin Scorsese'yi duygulandırdı.

80 yaşındaki Oscar ödüllü yönetmen  "Sanırım hayatımda hiç böyle bir şey deneyimlemedim" dedi. Yönetmen festivale en son 1985 yılında "After Hours" filmiyle katılmıştı.

Leonardo DiCaprio ile Martin Scorsese, daha önce Zindan Adası, Göklerin Hakimi ve Köstebek gibi yapımlarda beraber çalıştı. Robert De Niro ile Scorsese ise aralarında "Taksi Şoförü" ve "Kızgın Boğa"nın da bulunduğu ondan fazla filmde birlikte çalıştı. Jennifer Lawrence Afgan kadınlar için yapımcılığa soyundu 

Cannes'da dikkat çeker bir başka yapım ise bir belgesel oldu.

Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu Jennifer Lawrence'ın yapımcılığını üstlendiği "Bread and Roses" adlı belgesel, dünya prömiyerini Cannes'da yaptı.

Film, Taliban rejimi altında, eğitimden mahrum bırakılmaya ve ikinci sınıf vatandaşlığa mahkum edilen kadınların çilesini anlatıyor.

Filmin önemli bir bölümü  gizli kameralarla çekildi.