Dünyaca ünlü hard rock grubu Kiss, 50 yıllık müzik kariyerini noktalıyor. DW Türkçe'nin haberine göre; New York'taki ünlü Madison Square Garden salonunda düzenlenecek konser, ABD'li grubun beş yıl süren veda turnesinin de son ayağı olacak.

"I Was Made For Loving You" ve "Detroit Rock City" gibi şarkılarla geniş kitlelere ulaşan grubun kariyeri, Ocak 1973'te yine New York kentinde sahne aldıkları bir kulüpte başlamıştı.

Kiss, spektaküler sahne şovlarının da etkisiyle birkaç yıl içinde dünyanın en başarılı rock grupları arasına girmişti.

Grup daha önce 2001 yılında tamamlanan bir "veda turnesi" düzenlemişti. Ancak Kiss'in kurucularından Paul Stanley ve Gene Simmons daha sonra emeklilik kararlarından vazgeçmiş ve gruba Thayer'ı alıp, eski üyelerden Singer'ı da yeniden katarak yollarına devam etmişti.

Simmons ve Stanley, son emeklilik kararlarında özellikle 20 kilonun üzerindeki sahne kostümlerinin rol oynadığını belirtiyor.

Alman haber ajansı dpa'ya konuşan Stanley, "Spor ayakkabı ve kot pantolonla sahneye çıksak, 90 yaşına kadar rock'n'roll çalardık" diyor.

Simmons ise Rolling Stone dergisi ile gerçekleştirdiği söyleşide, 2 Aralık'taki konserin makyajlı çıktıkları son konser olacağını söylüyor.

Ancak maske ve kostüm olmadan sahneye yeniden çıkma ihtimallerini tamamen yok saymayarak hayranlarına küçük de olsa bir umut ışığı bırakıyor.