OpenAI, geliştirdiği görüntü oluşturucusunu birleştirdi.

Henüz belirlenmiş bir test grubu için yayınlanan bu teknolojinin gerçeğe yakın sonuçlar verdiği kaydedildi.

Şirket, DALL-E 3 olarak adlandırılan bu teknolojinin önceki versiyonlarına göre daha ikna edici görüntüler üretebildiğini ve harfler, sayılar ve insan eli içeren görüntüler için özel bir beceri gösterdiğini söyledi.

DALL-E'nin en son sürümünü ChatGPT'ye ekleyen OpenAI, sohbet robotunu kendi başına metin, görüntü, ses, yazılım ve diğer dijital ortamları üretebilen yapay zeka için bir merkez olarak sağlamlaştırıyor.

DALL-E ve ChatGPT daha önce birbirinden ayrı uygulamalardı. Ancak son sürümle birlikte insanlar artık ChatGPT'nin hizmetini kullanarak sadece görmek istediklerini tarif ederek dijital görüntüler üretebiliyor.

Ya da sohbet robotu tarafından oluşturulan açıklamaları kullanarak görüntüler oluşturabilir, böylece grafik, sanat ve diğer medya üretimini daha da otomatik hale getirebilirler.

Teknolojiyi geliştirmeye çalışan OpenAI, DALL-E 3'ü önümüzdeki aya kadar kamuoyu ile paylaşmayacak. DALL-E 3 daha sonra aylık 20 dolar olan bir hizmet olan ChatGPT Plus aracılığıyla kullanılabilecek.