Teknoloji

Cybertruk 61 bin dolara satışa çıkıyor

Tesla‘nın Cybertruck isimli elektrikli pikap aracı perşembe günü satışa çıkıyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Tesla’nın CEO’su Elon Musk‘ın “radikal” olarak nitelediği aracın, 60 bin 990 dolardan satışa sunulması bekleniyor. Bu rakam, 2019’da lanse edildiği fiyatın neredeyse iki katı.

ABD’nin Texas eyaletinde düzenlenen bir etkinlikte kalabalığın alkışları arasında bir Cybertruck’ı sahneye süren Musk, çok sayıda müşteriye araçlarını teslim etti.

Tesla’nın yaklaşık dört yıldır çıkardığı ilk yeni model olan Cybertruck, şirketin yenilikçi araç üreticisi olarak sahip olduğu itibar açısından kritik önem taşıyor.

Musk, aracın kısmen 1977 yapımı James Bond filmi The Spy Who Loved Me’de denizaltıya dönüşen bir arabadan esinlendiğini söylüyor.
Parlak paslanmaz çelikten yapılan aracın çok az kıvrımı bulunuyor.

Modelin en yüksek performanslı varyantı olan “Cyberbeast”ın yaklaşık 80-100 bin dolar arasında bir fiyatla satışa çıkacağı belirtiliyor. Bu modeller önümüzdeki yıl satışa sunulacak.

Aracın arkadan çekişli versiyonu ise yaklaşık 61 bin dolarlık satış fiyatıyla 2025’te piyasaya çıkacak.

2019 yılındaki tanıtımı sırasında Tesla’nın Tasarım Şefi, Franz von Holzhausen pikabın kırılmaz “zırhlı camdan” yapılmış penceresini gösterirken metal bir top kullanmıştı. Camın kırılması üzerine Elon Musk zor anlar yaşamıştı.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok