Meta tarafından geliştirilen Ray-Ban akıllı gözlük, içinde görebilen, duyabilen ve konuşabilen bir yapay zekâ asistanı barındırıyor. Bu ikinci nesil akıllı gözlük, kullanıcının görüş alanındaki bilgileri işleyip duyduklarını algılayabiliyor. Böylelikle kullanıcının sorduğu sorulara daha etkili cevaplar verebiliyor.

Yapay zekâ entegrasyonu sayesinde, kullanıcılar asistandan çeviri yapmasını, bakılan objelerin, bitkilerin veya binaların tanımlanmasını, video kaydının başlatılmasını veya fotoğraf çekmesini,  müzik çalmasını veya WhatsApp üzerinden belirli bir kişiye sesli mesaj göndermesini talep edebilecekler.

Görüntülü konuşma özelliği

Ayrıca görüntülü görüşme sırasında, görüntüyü WhatsApp ve Messenger üzerinden paylaşma özelliği de gözlüğe ekleniyor. Artık kullanıcılar, istedikleri kişiyle görüntülü görüşme yapabilecek ve gördükleri hakkında ondan tavsiye alabilecekler.

Ray-Ban Meta akıllı gözlüklerde bu görüntülü görüşme özelliği kademeli olarak kullanıma sunulacak.

Nasıl kullanılacak?

İlk etapta ABD ve Kanada'daki kullanıcılar, Meta yapay zekâ asistanına sadece "Hey Meta" diye seslenerek, gözlükleri sesli komutlarla kontrol edebilecekler.