Microsoft standart yazı tipini (font) tarihinde ikinci kez değiştiriyor. 15 yıldır Microsoft Office ve diğer yazılımlar tek bir belirli yazı tipiyle açılıyor: Calibri. Ondan önce Microsoft'un belgeleri, büyük ölçüde varsayılan seçenek olmasının sonucunda ünlenen Times New Roman yazı tipiyle başlıyordu.

Teknoloji devi, daha yüksek çözünürlüklü ekran kullanımının artması üzerine bu uygun bir yazı tipi arayışıyındaydı.

Araştırmanın sonunda standart yazı tipi belirlendi: Aptos.

Microsoft başlangıçta, içlerinden birinin varsayılan olması umuduyla 5 yeni yazı tipi sipariş etti: Bierstadt, Grandview, Seaford, Skeena ve Tenorite. Microsoft, bunların tümünü yazılımına ekledi ve kullanıcıların bunları seçeneklerden seçip geri bildirim vermesine olanak sağladı. Bu bilgilere dayanarak Microsoft "Bierstadt"ı seçti ve Aptos olarak yeniden adlandırdı.

Kaybeden diğer yazı tipleri de aşağı açılan seçeneklerde kalacak.

Aptos, Microsoft'un Office paketinin yerini alan 365 gibi yazılımlarında varsayılan yazı tipi olacak. Bu, Aptos'un Word, Outlook, PowerPoint ve Excel'de varsayılan yazı tipi olması ve yazılımı kullanan yüz milyonlarca kişinin onu görmesi demek. Şirket varsayılan yeni yazı tipinin "gelecek birkaç ay" içinde kullanıma sunulacağını açıkladı.