İsmi açıklanmayan bir yetkili, hükümetin düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçladığını ve uygulamanın, gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği anlamına geleceğini söyledi.

Türkiye’de Mayıs ayı ile birlikte 2023 yılı Nisan ayında başlatılan ve yaklaşık 25 metreküpe denk gelen bedava doğalgaz desteği sona erdi.

Doğalgaz ve elektrik faturalarına zam gelip gelmeyeceği merak edilirken ABD merkezli Bloomberg, dikkat çekici bir iddiayı duyurdu.

Habere göre, gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışılıyor.

Bloomberg'e konuşan bir yetkili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bir süredir bu plan üzerinde çalıştığını iddia etti.

Yetkili, hükümetin düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçladığını ve uygulamanın, gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği anlamına geleceğini ifade etti.

EPDK'nın belirlediği sabit elektrik birim fiyatı iş yerleri için 4.4516 TL, konutlar için 1.73 TL'dir. Serbest piyasada elektrik birim fiyatı ise yüzde 0.5 oranında daha ucuz.