Microsoft destekli OpenAI'nin ChatGPT ile yakaladığı başarı, teknoloji devleri arasında rekabeti sertleştirdi.

Şirketler birbirine karşı tedbirler alıyor.

CNBC'ye göre Twitter, Microsoft'u kendisinin kontrolündeki verileri izinsiz olarak kullanmakla suçladı.

Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın avukatı Alex Spiro, Perşembe günü Microsoft'a, Twitter verilerinin kullanımı için yaptıkları anlaşmayı "birden fazla hükmünü ihlal etmiş olabileceği"  yönünde ihtar gönderdi.

Spiro, bu sınırlamalara rağmen Microsoft'un yalnızca 2022'de 26 milyardan fazla Twitter paylaşımını izinsiz kullandığını iddia etti.

Microsft'un Twitter verilerini izin almadan ChatGPT'nin eğitiminde kullandığı iddia ediliyor. Apple'dan ChatGPT yasağı The Wall Street Journal'ın haberine göre ise Apple, ChatGPT'yi çalışanları için yasakladı.

Apple'ın yasaklama gerekçesi , ChatGPT'nin "şirketin hassas bilgilerini açığa çıkmaması ihtimali" olması.

Yasaklama kararında "Apple’ın çalışanları için yapay zekâ destekli yardımcı teknolojiler geliştirdiği" de belirtiliyordu. Söz konusu teknolojiler hakkında herhangi bir bilgi ise yer almıyor.

Kasım 2022’de herkesin kullanımına açılan ChatGPT, sadece birkaç günde milyonlarca aktif kullanıcıya erişti. Yapay zekâ sohbet botu, özellikle teknoloji sektöründe hem kod yazdırmak hem de belgelerin özetini istemek gibi tekrarlayıcı işlerde kullanılmaya başladı.

ChatGPT, Samsung ve Apple’ın yanı sıra JPMorgan Chase ve Verizon tarafından da yasaklanmıştı. Amazon ise doğrudan bir yasaklamaya gitmek yerine çalışanlarına, Amazon bünyesindeki araçları kullanmayı tavsiye etti.