Yeşilçam'ın 'Gamzeli Güzeli' olarak anılan oyuncu Bahar Öztan (61), İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kanserle savaşını üç kez kazanan ünlü oyuncu, hastalığın tekrar etmesiyle yeniden tedavi altına alınmıştı.

Uzun süredir kolon kanseriyle mücadele eden Bahar Öztan, bugün ikindi namazının ardından Üsküdar Şakirin Camii'nden son yolculuğuna uğurlanacak. Oyuncunun cenazesi  Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Reklam filmleriyle tanıdık

Hatay İskenderun doğumlu olan ve reklam filmleriyle tanıdığımız sanatçı, sayısız reklam filminde yer aldı. Reklam filmlerinden sonra halkın dilinde Gamzeli Güzel olarak tanınmaya başladı. Dönemin ilgi gören fotoromanlarında da büyük beğeni topladı. Şaşkın Milyoner filmiyle sinema hayatına başladı. 'Ortadirek Şaban', 'Doktor Civanım', 'Yıldızlar da Kayar' ve 'Aşk Kapıyı Çalınca'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda filmde rol aldı. Yeşilçam'ın Gamzeli Güzeli önemli isimlerle sahne de aldı.

Bodrum Yalıkavak'ta 1991 yılında butik otel işletmeye başladı. 1993'te Yavuz Çolak ile evlendi ve iki yıl sonra oğlu dünyaya geldi. Ancak evlilik uzun ömürlü olmadı. 2000'lerin başında ABD'ye gitti. Bir süre Miami'de yaşayan Öztan, altı yıl sonra Türkiye'ye döndü.