Turkish Airlines EuroLeague'de finalistler belli oldu. Çeyrek finalde Fenerbahçe'yi eleyen Yunanistan'ın Olympiakos takımı Barcelona karşısında zorlansa da galip gelen Real Madrid ile finalde karşılaşacak. Günün ilk yarı final maçında Fenerbahçe Beko'yu eleyerek üst üste ikinci sezonda da Final Four oynamaya hak kazanan Olympiakos ile çeyrek finalde Maccabi Tel Aviv engelini aşarak tarihinde ilk defa son 4'e kalan Monaco mücadele etti. Zalgirio Arena'da Mike James'in ağırlığını koyduğu ilk yarıyı Fransa ekibi 41-29 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte sazı eline alan Kostas Papanikolaou önderliğinde muhteşem bir geri dönüşe imza atan Olympiakos, rakibini sadece 2 sayıda tutarak son bölüme 13 sayılık avantajla girdi. Farkı 1'e kadar indiren Monaco'nun oyuna yeniden ortak olmasına izin vermeyen Pire ekibi salondan 76-62'lik skorla ve final biletiyle ayrıldı. Final Pazar günü

Final Four'da ikinci maç El Clasico'ya sahne oldu. Ezeli rakiplerin eşleşmesinde ev sahibi Zalgiris'i 3-0 ile turnuvanın dışında bırakan Barcelona, olaylı Partizan serisinde 2-0 geriye düşmesine rağmen 5. maçta gülen Real Madrid ile karşı karşıya geldi.

Barcelona'da Milli basketbolcumuz Sertaç Şanlı'nın da forma giydiği maçta çekişmeli geçen ilk devrede soyunma odasına önde giden, rakibine 42-36'lık üstünlük sağlayan Barcelona oldu.

Üçüncü çeyrekte Dzanan Musa'yla ritmini bulan Real Madrid son periyot öncesi 58-55 öne geçti. Madrid ekibi son bölümde hata yapmadı, ezeli rakibini 78-66 mağlup ederek final biletini aldı.

Organizasyonun final ve üçüncülük maçları 21 Mayıs Pazar günü yine Zalgirio Arena'da oynanacak. TSİ. 20.00'deki finalde Olympiakos 4. kez şampiyon olmak için parkeye çıkacak. Real Madrid ise 5. zaferini arayacak.