Siyah-Beyazlı kulübün 35’inci başkanının seçileceği kongre, BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde yapıldı.

Beşiktaş Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlık için eski yöneticiler Hasan Arat ile Serdal Adalı yarıştı. Genel kurul üyeleri Hasan Arat için turuncu, Serdal Adalı için beyaz renkteki oy pusulalarını kullandı.

Katılım rekoru kırıldı

Beşiktaş'ta sabah saat 10.30’da başlayan oy verme işlemi 21 sandıkta 18.00’de tamamlandı.

Siyah-Beyazlı kongre üyelerinde yaka kartı alan ve oy kullanacak kişi sayısı 12 bin 152 olarak güncellendi. Bu sayıyla birlikte Beşiktaş başkanlık seçimlerinde son 23 yılın rekorunu kırdı.

3'üncü adaylığında kazandı

21 sandıktaki oyların sayımı sonucu Hasan Arat; 7 bin 271, Serdal Adalı; 4 bin 557 oy aldı. Bu sonuçla Arat, Beşiktaş Kulübü’nün 35’inci başkanı seçildi.

Hasan Arat, 3'üncü kez girdiği yarışta bu kez başkanlık koltuğuna oturdu. Arat, 2000 ve 2002'de girdiği başkanlık yarışında Serdar Bilgili'nin gerisinde kalmıştı.

Hasan Arat’ın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor: “Hüseyin Yücel, Cüneyt Sezgin, Onur Göçmez, Yalçın Ayaydın, Mete Vardar, M. Kaan Şakul, Altın Mimir, Feyyaz Uçar, Işıl Zeybek, Ekrem Keçoğlu, Kadir Kılıç, Çağlayan Tuğal, Bünyamin Burak Aslan.”

'Bizim işimiz şimdi başlıyor'

Hasan Arat, sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Beşiktaş bugün çok büyük bir demokrasi dersi vermiştir. Binlerce insan kuyrukta bekledi. Bu armanın ne kadar büyük olduğunu Türkiye gördü. Beşiktaş'ın yolu ve şansı açık olsun. Tüm camiamıza teşekkür ediyorum. Tüm yönetim kurulu üyelerimizle biz büyük bir takımız. İyi bir takımız. Bizim işimiz şimdi başlıyor. Bu gece bitmedi."

Serdal Adalı: Jübilemi Beşiktaş'ta yapacağım

Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, genel kurul üyelerine hitap etti. Adalı'nın açıklamaları şöyle:

"Değerli Beşiktaşlılar, ben bu kürsüye ilk defa gelmiyorum. 2013'te aday oldum. 2019'da 'Yüreği olan varsa çıksın' dediler. Gözümü kırpmadan yine geldim. Bugün yine 'Beşiktaş'ın ayağa kalkması lazım' dediler. İşte karşınızdayım. Şu 'Beşiktaş'ı, Beşiktaşlılar yönetecek' sözü var. Camiayı ayrıştırmaktan başka hiçbir işe yaramayan bu söylemlerden vazgeçelim. Ben Beşiktaşlıyım, jübilemi de Beşiktaş'ta yapacağım. Gelin artık işimize, gücümüze bakalım. Bugün Beşiktaşımız için milattır. Bugün Beşiktaşımız için geleceğini oylama zamanıdır. Beşiktaş Gayrimenkul Projesi'ni bir yıl içinde hayata geçireceğiz. Bu projeyle Beşiktaş'a tarihi bir tapu daha kazandıracağız. Bu proje bitince bankalara borcumuz kalmayacak."

Hasan Arat: Beşiktaşlı pusuda durmaz

Beşiktaş Başkan Adayı Hasan Arat, genel kurul üyelerine hitap etti. Arat'ın açıklamaları şöyle:

"22 Ağustos'ta Beşiktaş'ın kaybedecek bir günü bile yoktur dedik. Serdal kardeşim biraz geç çıktı ama olabilir. Beşiktaşlı asla pusuda durmaz. Bana 20 senedir nerede dedi? Benim formam oradaki müzede duruyor. Beşiktaş'ı sahipsiz bırakmayız dediler. Burada Hasan Arat varken, Samet Aybaba, Feyyaz Uçar varken, iş insanlarımız ve sizler varken Beşiktaş sahipsiz kalır mı?

Süleyman Seba döneminde futbolda özkaynak sistemiyle rakiplerinin önüne geçen Beşiktaş'ı tabii ki Beşiktaşlılar yönetecek. Süleyman ağabeyin evi kayyumda, o evi alacağız ve Süleyman Seba müzesi yapacağız. Evlatların emanetini almaya geliyor Süleyman ağabey.

Oy verme işlemi bitti, sayıma geçildi

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda başkan adaylarının konuşmalarının ardından saat 11.00’de başlayan oy verme işlemi 17.00’de sona erdi. Salonda kalan kongre üyelerinin de oylarını kullanmasının ardından oy verme işlemi saat 18.00 itibarıyla sona erdi.

Siyah-beyazlı kulübü gelecek 1,5 yılda yönetecek yönetim kurulunu belirlemek için 21 sandıkta oy kullanıldı.

Oy kullanma hakkı bulunan 21 bin 219 üyenin olduğu Beşiktaş kongresinde 12 bin 152 üye oy kullandı. Bu sayı, kulüp tarihinde bir rekor olarak kayıtlara geçti.

Sandıkların kapatılmasının ardından oy sayımına başlandı.

Saat 23.00 itibarıyla açılan 21 sandıkta oyların dağılımı şöyle oldu:

Hasan Arat; 7 bin 271,

Serdal Adalı; 4 bin 557.