Galatasaray, taraftarı önünde Samsunspor'u 4-2 mağlup ederek milli aradan sonra hem lige galibiyetle döndü hem de Devler Ligi’nde oynayacağı maç öncesi moral depoladı.

Maçın özeti

Galatasaray, Kerem’in 7 ve 28, Abdülkerim'in 42'de attığı gollerle ilk yarıyı 3-0 önde bitirdi. Kerem 2 golün yanı sıra Abdülkerim'in attığı golün asistini yaptı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Samsunspor,  34’üncü saniyesinde Dimata ile skoru 3-1'e getirdi. Yeni transferlerden Holse 61’de dakikada serbest vuruştan bulduğu golle farkı 1'e indirdi: 3-2.

Galatasaray'ı rahatlatan gol Icardi'den geldi. Hakim Ziyech'in ceza sahası yakınından sert şutunda Icardi kafasıyla topun yönünü değiştirdi ve takımın 4. golünü kaydetti.

Devler Ligi morali

Sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde 20 Eylül Çarşamba günü oynanacak Kopenhag maçı öncesi moral bulurken, ligde üçüncü galibiyetini aldı.

Galatasaray puanını 10 yaparken averaj ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Süper Lig'de henüz galibiyetle tanışamayan Samsunspor 1 puanda kaldı.

Mertens’ten Kerem’e övgü

Mertens maçtan sonra yaptığı değerlendirmede Kerem için övgü dolu sözler sarfetti. Mertens, “Kerem çok yetenekli. Kendini gösterdi, Avrupa'da da gösterdi. Çok iyi bir oyuncu olmaya ve Galatasaray'ın kaptanı olmaya devam edebilecek kapasiteye sahip" dedi.

Okan Buruk: Molde’de lehimize, bugün aleyhimize yaşadık

Galatasaray Teknik direktörü Okan Buruk maçtan sonra şu değerlendirmeyi yaptı: “İlk yarıda hücum kalitesi anlamında, topun bizde kalması ve oyuna hükmetme anlamında iyiydik. Goller bulduk. Farklı bir skora imza atabilirdik. İkinci yarıya 3-0’lık rahat bir skorla girdik. Devamında erken bir gol yedik. Oyuncumuza çarparak girdi. Devamında bir frikikte üçlü baraj vardı, top çarparak girdi. Futbolda bu var. Molde maçında aynısını lehimize yaşamıştık. Bugün aleyhimize yaşadık.”

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR

7: Mertens topu ceza alanındaki Kerem ile buluşturdu. Kerem düzgün şutuyla topu ağlarla buluşturdu: 1-0

15: Dimata net pozisyonda topu üst direğe nişanladı.

29: Mertens sağ kanattan ceza alanı içine gönderdiği topu Kerem ayak içiyle sağ köşeden filelere  gönderdi: 2-0

42: Kerem’in kullandığı kornerde iyi yükselen Abdülkerim güzel bir kafa vuruşuyla golü attı: 3-0

İlk yarı 3-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona erdi.

46: İkinci yarının 34’üncü saniyesinde Dimata ceza yayı üzerinden vurdu, Nelsson'a çarpan top yön değiştirip ağlarla buluştu: 3-1

54: Icardi bıraktı, Kerem Demirbay yay üzerinden ayak içiyle vurdu, kaleci Okan gole izin vermiyor.

61: Holse frikiği kullandı, Abdülkerim'e çarpan top yön değiştirip ağlarla buluştu: 3-2

67: Ziyech sol ayağıyla çok sert vurdu ve Icardi'nin kafayla müdahalesi sonrası top ağlara gitti. Ziyech sol köşede, Icardi sağ köşede golü kutladı: 4-2.

Maç bu skorla sona erdi.