Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci hafta maçında bugün İngiltere'nin Manchester United takımıyla karşılaşacak.

Old Trafford Stadı'nda yapılacak ve Exxen’den yayınlanacak maç, TSİ 22.00'de başlayacak.

Karşılaşmayı Slovakya Futbol Federasyonundan hakem Ivan Kruzliak yönetecek. Yardımcılıklarını Branislav Hancko ve Jan Pozor yapacak.

Müsabakanın dördüncü hakemi ise Peter Kralovic.

Gruptaki ilk maçında Danimarka temsilcisi Kopenhag ile İstanbul’da 2-2 berabere kalan Galatasaray, bugün ilk galibiyetini almak için sahaya çıkacak.

A Grubu'nun ilk haftasında Almanya'nın Bayern Münih takımına konuk olan Manchester United 4-3 mağlup olmuştu.

Cim Bom son 20 resmi maçta kaybetmedi

Sarı-Kırmızılılar, son 20 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Son yenilgisini geçen sezonun 32’nci haftasında Beşiktaş karşısında alan Galatasaray, sonrasındaki 6 lig mücadelesini kazandı.

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de 7, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde 6 ve grup aşamasında 1 olmak üzere çıktığı 14 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik yaşadı.

MANU sezona iyi başlamadı

İngiliz ekibi, hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de Premier Lig'de sezona kötü başladı. Devler Ligi’nde yaptığı tek maçı kaybeden Manchester United, Premier Lig'de ise 7 karşılaşmada 3 galibiyet, 4 yenilgi aldı.

Altay Bayındır, Galatasaray'a karşı

Manchester United'ın kadrosunda milli kaleci Altay Bayındır da yer alıyor. Yaz transfer ve tescil döneminde Fenerbahçe'den kadroya katılan Bayındır, Galatasaray'a karşı kadroda yer alacak.

Galatasaray’ın Avrupa karnesi

Türkiye'nin uluslararası arenadaki başarılı takımı Galatasaray, Avrupa kupalarında 309 kez mücadele etti. Tarihinde UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa zaferleri bulunan Galatasaray, tüm kulvarlarda 309 müsabakada 111 galibiyet, 83 beraberlik ve 115 mağlubiyet yaşadı.

Okan Buruk: Amacımız burada kazanmak

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Manchester United maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Buruk şunları söyledi: “Çok iyi bir takıma karşı oynayacağımızı biliyoruz. Ne kadar Manchester United başarısız gibi gösterilse de çok önemli bir kadroya sahip. Rakibimizin kazanmak için her şeyi yapacağını düşünüyoruz. Biz de buna hazır olmaya çalışacağız. Amacımız burada kazanmak. Herkes herkesi yenebilir.”

 İki takımın muhtemel 11'leri

Manchester United: Altay Bayındır, Dalot, Varane, Lindelöf, Amrabat, Casemiro, Mount, Pellistri, Fernandes, Rashford, Hojlund Galatasaray: Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim, Angelino, Torreira, Kerem Demirbay, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Icardi