Futbol

Avrupa’nın 2 numaralı kupası sahibini buldu! Sevilla Şampiyon

UEFA Avrupa Ligi finalinde Zeki Çelik’in takımı Roma, Macaristan’da bu kupayı 6 kez müzesine götüren İspanya’dan Sevilla ile karşı karşıya geldi.  Normal süresi 1-1 sona eren, uzatma dakikaları golsüz tamamlanan  karşılaşmada Sevilla, Roma’yı penaltı atışlarıyla yenerek Avrupa Ligi Şampiyonu oldu.

Maçtan dakikalar

Roma maçın 35. dakikasında Dybala’nın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

Sevilla ikinci yarıya etkili başladı. 55’te Navas’ın kestiği ortayı Mancini ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderdi: 1-1.

  1. dakikada Sevilla penaltı atışı kazandı ancak VAR’ın uyarısı sonrası pozisyonu izlemeye giden hakem Anthony Taylor, penaltı kararını iptal etti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca müsabakada uzatma devrelerine geçildi.

Uzatma dakikalarında iki takım zaman zaman rakip kaleye yüklense de ciddi bir pozisyon yaşanmadı ve maç penaltı atışlarına gitti.

Penaltı atışlarında rakibine 4-1 üstünlük kuran Sevilla, UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaştı.

Sevilla’nın 7. zaferi

Sevilla, UEFA Avrupa Ligi’nde 7’nci kez zafere uzandı. İspanyol ekibi, UEFA Avrupa Ligi’ni 2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020 yıllarından sonra 2023 yılında da müzesine götüren taraf oldu.

UEFA Avrupa Kupası’na Sevilla Futbol Kulübü’nün adı yazıldı.

İlk 11’ler

Sevilla: Bono, Navas, Bade, Gudelj, Telles, Fernando, Rakitic, Oliver, Ocampos, Bryan Gil, En-Nesyri

Roma: Patricio, Ibanez, Mancini, Smalling, Zeki Çelik, Cristante, Matic, Spinazzola, Pellegrini, Dybala, Abraham

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok