Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında konuk olduğu RAMS Başakşehir'i Ziyech ve Icardi’nin golleriyle 2-1 yendi.

29’uncu dakikada Kazımcan Karataş sakatlanarak oyundan çıktı. Yerine Kaan Ayhan oyuna girdi.

43’te Tete'nin pasıyla topla buluşan Hakim Ziyech, ceza yayından yaptığı düzgün vuruşla topu Volkan Babacan'ın yanından ağlarla buluşturdu: 0-1.

45+1’de Abdülkerim Bardakcı önce çalımı atıp orta yaptı. Oliveira yakın mesafeden kafayı vurdu, top direkten döndü.

İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

50’nci dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda hakem Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi.  Mauro Icardi penaltıdan bulduğu golle farkı 2'ye çıkardı.

64’te Deniz Türüç'ün pasıyla ceza alanında topla buluşan Leo Dubois'nın, sağ çaprazda yerden yaptığı vuruşta Sanchez'in müdahalesi yeterli olmayınca meşin yuvarlak kale çizgisini geçti. Başakşehir bu gol ile maçta farkı bire indirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray mücadeleyi 2-1 kazanan taraf oldu.

Bu sonucun ardından son dört maçını da kazanan Cim Bom 13 puana yükselerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Başakşehir 3 puanda kaldı.

‘Parmağındaki yüzüğü unuttu’

Maçın ardından teknik direktör Okan Buruk karşılaşmayı yorumladı. Buruk, “Maçın genelinde üstün ve kazanmaya yakın taraf olduğumuzu düşünüyorum. 2-0’dan sonra oyun daha farklı olabilirdi. Şanssız bir gol yedik. Oyuncu değişikliği yapamadık. Hakim oyundan çıkarken Zaha giriyordu. Parmağındaki yüzüğü unuttu. O anda oyuncu değişikliği yapamadık. Kerem de kendi bölgesine gelirken şanssız bir gol yedik. 2-1’den sonra doğal olarak rakibi daha fazla oyuna katıyorsunuz.”