Futbol

Galatasaray, Fenerbahçe maçında şampiyonluk kupasını kaldırabilir

Süper Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunun şampiyonu Galatasaray oldu.

Dün akşam deplasmanda Ankaragücü’nü 4-1 mağlup eden Galatasaray, sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Şampiyonluk taraftarlarda büyük sevinç yarattı. Başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta Galatasaraylı taraftarlar sevinç gösterilerinde bulundu.

Şampiyonluğun kesinleşmesinin ardından gözler şampiyonluk kupasına çevrildi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF yönetmeliğine göre şampiyonluk kupasının 1 hafta sonraki iç saha maçında kaldırılabileceğini dile getirerek, “Federasyon başkanıyla da konuştum 1 hafta sonra kupa Ali Sami Yen’de olacak” dedi.

Özbek, havalimanında yaptığı açıklamada, herkesin çok mutlu olduğunu belirterek, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında şampiyon olduk, herkese kutlu olsun. Haftalar öncesinde ‘şampiyon belli’ demiştim. Şimdi 2 ve 3’üncüye bakacağız” dedi.

Teknik Direktörümüz Okan Buruk: "Bunu yaşatan oyuncularıma ve taraftarımıza teşekkür ediyorum"

Buruk: Galatasaray ile şampiyonluk daha anlamlı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk bu yıl bir Süper Lig ekibiyle ikinci şampiyonluğunu yaşıyor. Buruk daha önce Başakşehir yönetiminde 2019-2020 sezonunda şampiyonluk yaşamıştı.

Buruk Ankaragücü maçından sonra sevinç göç yaşları içinde düzenlediği  basın toplantısında Galatasaray ile ilk sezonunda gelen şampiyonluğun kendisi için daha anlamlı olduğunu söyledi.

Buruk: “Duygusal bir an yaşıyorum. Galatasaray Teknik Direktörü olarak ilk senemde şampiyonluk yaşıyorum. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Hep bizi desteklediler. Biz de onlar için sahada savaştık. Çok mutluyuz. İnşallah önümüzdeki sene devamı gelir” dedi.

Okan Buruk ikinci şampiyonluğunda da oyuncularının sulu baskınından kurtulamadı. Buruk’un basın toplantısını basan Sarı Kırmızılı takımın oyuncuları ellerindeki suyu Buruk’un başından aşağı boca etti!  Buruk aynı baskını ilk şampiyonluğunda Başakşehirli oyuncularla da yaşamıştı.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok