Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun forma giydiği Suudi Arabistan temsilcisi Al Nassr,  Asya Şampiyonlar Ligi maçı için İran'ın başkenti Tahran’a gitti. Ronaldo şehirde coşkuyla karşılandı.

Bugün İran'ın Persepolis takımıyla oynayacakları Asya Şampiyonlar Ligi grup maçı için dün öğle saatlerinde başkente giden Ronaldo'lu Al Nassr ekibi, futbolseverlerin tezahüratları eşliğinde iki katı Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği için ayrılan otele yerleşti.

Ronaldo hayranları, otele giden yolların kapatılması nedeniyle ünlü futbolcuyu görmek için yamaçlara tırmanmak dahil türlü yöntemler denedi.

Otele ulaşmayı başaranlar oldu. Bunlar da saatlerce otel çevresinde bekledi. İzdiham nedeniyle antrenmanın iptal edilmesi üzerine kalabalık Ronaldo’yu göremeden dağıldı.

https://twitter.com/i/status/1703795970436198523

Farklı şehirlerden Ronaldo’yu görebilmek için başkente gelenler hüsranı uğradı.

Maç seyircisiz oynanacak

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC), kulübün sosyal medya hesabından 1 Haziran 2021 tarihinde, Hindistan'ı tahkir edici ifadeler kullanılması nedeniyle Persepolis'e, Asya Şampiyonlar Ligi ilk maçını seyircisiz oynama cezası vermişti.

İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Tac, "Ronaldo gibi büyük bir futbolcunun Azadi Stadı'nda oynaması, dikkatleri İran futboluna çekecektir. Bu maçtaki temel sorunumuz seyircisiz olmasıdır. Uluslararası müsabakaların tamamının seyircili olmasını sağlamak zorundayız" dedi.