Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Dolmabahçe'deki mücadeleden 1-0 geriye düşen Beşiktaş ikinci yarıda bulduğu gollerle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Siyah-Beyazlı ekibin gollerini 56. dakikada Aboubakar ve 62. dakikada Chamberlain attı.

Kayserispor'un tek golünü 47. dakikada Mane attı.

Hızlı başladığı sezonda Avrupa'daki golleriyle dikkat çeken Kamerunlu golcü Aboubakar Süper Lig'de siftah yaptı.

Bu sonuçla beraber Beşiktaş puanını 10'a yükseltirken, Kayserispor ise 9 puanda kaldı.

Beşiktaş, Süper Lig'de bir sonraki mücadelesini 27 Eylül'de erteleme maçında Adana Demirspor ile oynayacak.

Kayserispor ise bir sonraki hafta evinde Başakşehir'i ağırlayacak.

https://twitter.com/i/status/1705980339741499854

Şenol Güneş’ten fikstür eleştirisi

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş maç sonrasında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Kendi sahamızda seyircimizin önünde 3 puan önemliydi. Bazı oyuncular 3 gün önce oynadı. Sıkıştırılmış bir hafta yaşıyoruz. Şimdi Adana Demirspor maçına hazırlanacağız. Salı günü gideceğiz. Çarşamba maç oynayıp geri döneceğiz. Orada kalmak istedim ama 3-4 gün orada kalmak gerekiyordu. Program bile zorlanıyor ama çalışacağız.  Bu fikstürü ben hiç anlamıyorum. Deplasmanları en fazla yaşayan takım olarak, bu fikstürü anlamış değilim. Bize yurtdışından gelen takımları bir gün sonraya atıyorduk dendi ama bize öyle olmuyor."

Salih Uçan: Zemin kötüye gidiyor

Maçın ardından açıklamada bulunan Salih Uçan, zemini eleştirdi. Uçan, “Geçen seneye göre zeminimiz git gide kötüye gidiyor. Bu mesaj kime gidiyorsa artık. Dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

Ghezzal: Taraftara çok ihtiyacımız var

Aboubakar'ın attığı golün asistini yapan Rachid Ghezzal da “Taraftarımız her zaman bizi destekliyor. Geriye düşsek bile hep yanımızda. Yoğun maç trafiğinde onlara çok ihtiyacımız var. Bugün en iyi Ghezzal'ı gösteremedim ama geri döndüğüm için mutluyum. Biz Beşiktaş'ız! Yüzde 100'ümüzü vermek için çalışacağız" diye konuştu.