Futbol

Konferans Ligi’nde West Ham United namağlup şampiyon

UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde İtalya’nın Fiorentina takımını 2-1 yenen İngiliz temsilcisi West Ham United, şampiyon oldu.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli üçüncü turnuvasında Fiorentina ile West Ham United, Çekya’nın başkenti Prag’daki Eden Arena’da karşı karşıya geldi.

62’nci dakika: Benrahma, topu kalecinin solundan filelerle buluşturarak West Ham United’ı 1-0 öne geçirdi.

67’nci dakika: Bonaventura, iki rakip futbolcunun arasından yaptığı vuruşla topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu: 1-1

90’ıncı dakika: Bowen’in golüyle West Ham United maçı 2-1 kazandı.

İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United, Konferans Ligi Şampiyonluğu serüveninde çıktığı müsabakalarda hiç mağlup olmadı.

B Grubu’nu 6 galibiyet alarak 18 puanla 1’inci sırada tamamlayan İngiliz ekibi, son 16 turunda AEK Larnaca ile karşı karşıya geldi.

Turun ilk maçında deplasmanda Kıbrıs ekibini 2-0, evindeki rövanş maçında da 4-0 mağlup etti. Çeyrek finalde Belçika ekibi Gent ile karşılaşan West Ham, 1-1’in rövanşında evinde 4-1 kazanarak yarı finalist oldu.

Yarı finalde Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar’ı da evinde 2-1, rövanşında ise 1-0 mağlup edip finalde İtalya ekibi Fiorentina’nın rakibi oldu.

İngiliz ekibi, final karşılaşmasında da rakibini 2-1 ile geçerek namağlup şekilde turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

West Ham United, Avrupa’daki ilk kupasını müzesine götürürken, bu şampiyonluk İskoç Teknik Adam David Moyes’un da ilk Avrupa başarısı oldu.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok