Futbol

Lionel Messi “transferimin parayla ilgisi yok” dedi. Gerçekten mi?

Anjantinli futbol yıldızı Lionel Messi, Suuidi Arabistan’dan gelen 500 milyon euroyu bulan transfer teklifini reddedip ABD’nin yolunu tutacağını açıkladı.

Paris Saint-Germain‘de sözleşmesi bittikten sonra Fransa’dan ayrılacağını açıklayan 36 yaşındaki Messi, gelecek sezon İngiltere’nin eski futbol yıldızı David Becham‘ın sahibi olduğu Inter Miami forması giyecek.

Suudi Arabistan’ın teklifini reddetme kararını “mesele para değildi” diye açıklayan Messi’nin yaptığı anlaşmalar ise tersi yönde bir tablo ortaya koyuyor.

Zira The Atlantic sitesine göre,  Messi ABD’ye, 2007’de Beckham’ın MLS takımı Los Angeles Galaxy’e transferinden sonraki en pahalı transferi olacak.

Çünkü transferin ardında iki dünya markası, ABD Futbol Ligi  (MLS) yayıncısı Apple TV ve MLS’in forma sponsoru Adidas var.

Apple, MLS maç yayın haklarını geçtimiz bahar aylarında 10 yıllığına tam 2,5 milyar dolara satın aldı.

Apple yöneticileri ile MLS yetkilileri kısa süre önce toplantı yaptı ve Messi’ye transfer olması durumunda oyuncuya MLS maçlarını yayınlayan Apple TV’nin kârından pay verme kararı aldı.

MLS’in büyük forma sponsor Adidas. Ünlü marka da forma ve spor ürünlerini artırmak için Messi’yi MLS’e katmayı istiyor. Ancak Adidas’ın Messi transferindeki rol net değil.

Apple TV bir süre sonra Messi’nin Dünya Kupaları maceralarının anlatıldığı bir belgesel yayınlayacak.

CNN’e göre Messi, Amerika’da futbola ilgiyi artırdı bile. Messi’nin oynayacağı maçların bilet fiyatları 10 at arttı. 

Futbola 8 yaşındayken doğup büyüdüğü Arjantin’in Rosario kentindeki Newell’s Old Boys takımında başlayan Lionel Messi, kariyeri boyunca aralarında FİFA Dünya Kupası da dahil toplam 43 kupa kaldırdı.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok