Futbol

Pendikspor Süper Lig’in sekizinci İstanbul takımı oldu

Spor Toto 1. Lig Play-Off finalinde Pendikspor ile Bodrumspor, Akhisar Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi normal sezonu üçüncü sırada tamamlayan Pendikspor, rakibini 2-1 yenerek Süper Lig biletini alan son takım oldu.

Samsunspor ve Çaykur Rizespor’un ardından sezonu üçüncü sırada tamamlayan Pendikspor, 1 ve 2. turda toplam 3 maç yapan rakibi karşısında maça dinlenmiş olarak çıkmanın avantajını kullandı.

Pendikspor’un gollerini 29’da Regatti ve 31’de Thuram kaydetti.

Bodrumspor’un tek golü ise 38’de kendi kalesine atan Hasan Hatipoğlu’ndan geldi.

Bodrumspor’da Süleyman Özdamar, 62’de korner bayrağının yanında Görkem’i yere düşürüp dizine basınca direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

Süper Lig’in 8’inci İstanbul takımı

Pendikspor’un Süper Lig biletini almasıyla 2023-2024 sezonunda ligde 8 İstanbul takımı olacak. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Karagümrük, Kasımpaşa ve İstanbulspor’un ardından Pendikspor da en üst ligde mücadele edecek.

Galatasaray’dan ‘hoş geldin’ paylaşımı

Pendikspor’un Süper Lig’e yükselmesinin ardından Galatasaray Kulübü, sosyal medya hesabından “Süper Lig’e yükselen Pendikspor’u başarısından dolayı tebrik ederiz. Hoş geldiniz” paylaşımı yaptı. Bu paylaşıma Pendikspor, “Hoş bulduk şampiyon. Çok teşekkür ederiz” paylaşımıyla cevap verdi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok