Futbol

Şampiyonlar Ligi’nde ilk final biletini Inter kaptı!

Şampiyonlar Ligi rövanş karşılaşması İtalya’da Milano derbisine ev sahipliği yaptı. İlk maçta Milan’ı 2-0 yenen Inter, rövanşı da 1-0 ile kazanarak İstanbul’da oynanacak dev finale çıkan ilk takım oldu. Inter’in finaldeki rakibi, Manchester City-Real Madrid karşılaşmasının galibi olacak.

Şampiyonlar Ligi yarı final karşılaşmasında iki İtalyan ekip Inter ve Milan karşılaştı. İlk yarının başında Milan gol için yüklendi. İlerleyen dakikalarda Inter oyunda dengeyi kurdu. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

İkinci yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan Inter, 74. dakikada Arjantinli Lautaro Martinez’in attığı golle 1-0 öne geçti.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Inter, Milan’ı rövanş maçında 1-0 mağlup ederek, İstanbul’da oynanacak finale yükselen ilk takım oldu.

Mücadelenin bitiş düdüğüyle Inter taraftarları, büyük coşku yaşadı.

Çalhanoğlu 90 dakika oynadı 

Inter kadrosunda maça ilk 11’de başlayan ve 90 dakika boyunca forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu da Inter formasıyla Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak için mücadele edecek.

Inter 13 yıl aradan sonra final oynayacak

Inter, UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazandığı 2010 sezonundan bu yana ilk kez finale yükseldi. Şampiyonlar Ligi’ni daha önce 3 kez kazanan Inter, altıncı kez bu kupada final oynayacak.

Inter, İstanbul’un ikinci kez ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi’nde final oynayacak ikinci İtalyan takımı olacak.

Inter’in finaldeki rakibi bu akşam belli olacak. İngiltere’nin Manchester City takımı, ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldığı İspanya’nın Real Madrid takımını konuk edecek. Karşılaşma TSİ 22.00’de başlayacak.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok