FutbolSpor

Galatasaray şampiyon!

Spor Toto Süper Lig’in 36’ncı haftasında Ankaragücü’ne konuk olan Galatasaray rakibini deplasmanda 4-1 yenerek bitime iki hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Eryaman Stadyumu’nda oynanan maçta Galatasaray 7’nci dakikada Mauro Icardi ile öne geçti: 0-1

Icardi, Süper Lig tarihinde Galatasaray’ın üst üste 8 golünü atan ilk oyuncu olarak adını tarihe yazdırdı.

16’ncı dakikada Milson skora denge getirdi: 1-1

39‘da Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi bri kez daha sahneye çıkarak takımını öne taşıdı: 1-2

İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda oyuna giren Barış Alper Yılmaz 73‘de farkı ikiye çıkararak Galatasaray’ı rahatlattı: 1-3

Beş dakika sonrasında Sergio Oliviera dördüncü gole imza attı: 1-4

Bu skorla Galatasaray puanını 82’ye yükselterek 23’üncü şampiyonluğunu ilan etti.

Galatasaray’ın şampiyonluktaki en büyük rakibi Fenerbahçe’nin Kadıköy’de Antalyaspor’u 2-0 mağlup etmesine rağmen aradaki beş puan fark korundu.

Ankara’da farkın üçe çıkmasıyla birlikte Türkiye’nin dört bir yanında Galatasaray taraftarları maçın sona ermesini beklemeden sokaklara dökülerek şampiyonluğu kutlamaya başladı.

Okan Buruk tarihe geçti

Şampiyonluk sonrası Okan Buruk, “Çok duygusal bir an yaşıyorum. Galatasaray’ın teknik direktörü olarak şampiyon oldum. Büyük Galatasaray taraftarını tebrik ediyorum. Savaştık. Çok mutluyum. İnşallah önümüzdeki sene devamı gelir.” dedi.

Futbolcuyken 7 lig şampiyonluğu kazandığı Galatasaray’da teknik direktör olarak ilk kez bu sevinci yaşayan Okan Buruk kulüp tarihine geçti.

Hem futbolcu, hem teknik direktör unvanıyla kupayı kaldıran Buruk, Hamza Hamzaoğlu’ndan sonra bunu başaran ilk Galatasaraylı oldu.

Tarihler 30 Mayıs 1993’ü gösterdiğinde Okan Buruk, futbolcu olarak Galatasaray’da ilk şampiyonluğunu MKE Ankaragücü deplasmanında yaşamıştı. Galatasaray, Teknik Direktör Okan Buruk önderliğinde, MKE Ankaragücü deplasmanında şampiyonluk ipini göğüsledi ve tıpkı oyunculuk kariyerinde olduğu gibi hocalık kariyerinde de ilk şampiyonluğunu yine burada elde etti.

Şampiyon Galatasaray yayın gelirinden ne kadar kazandı?

Galatasaray, Süper Lig’de kazandığı şampiyonlukla yayın gelirinden en az 190 milyon lira geliri kasasına koydu.
Ligde mücadele ettiği için 33,4 milyon lira ‘ayak bastı’ parası alan Cimbom, şu ana kadar 66,9 milyon lirayı bulan performans priminin de sahibi oldu.
Sarı Kırmızılı takım, şampiyonluk primi olarak 33,2 milyon, şampiyonluk sayısı dolayısıyla da 62,9 milyon lira gelir elde etti.
Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde bu gelirinin 5 milyon lirası, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremler nedeniyle bölgeye yapılacak konteyner kent projesi için bağışlandı.

İşte muhtemel rakipler

Sarı – kırmızılılar, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’ndan Avrupa’ya adım atacak. Aslan’ın muhtemel rakipleri de belli oldu. Galatasaray’ın karşılaşabileceği ekipler arasında Gheorghe Hagi’nin takımı Farul Constanta ve eski futbolcusu Albert Riera’nın ekibi Olimpija da yer alıyor. Olası rakipler şunlar:

  • Astana (Kazakistan)
  • Bate Borısov (Belarus)
  • BK Hacken (İsveç)
  • Farul Constanta (Romanya)
  • Fc Sherıff (Moldova)
  • Ferencvaros (Macaristan)
  • Karabağ (Azerbaycan)
  • Maccabı Haıfa (İsrail)
  • Olımpıja Ljubljana (Slovenya)
  • Rakow Czestochowa (Polonya)
  • Slovan Bratıslava (Slovakya)
  • Zalgırıs (Litvanya)

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok