Spor

Türkiye, Ermenistan’ı konuk ediyor! 100. yıla özel koreografi

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (EURO 2024) D Grubu beşinci hafta maçında bugün Eskişehir’de Ermenistan ile karşılaşacak.

Mücadele için Cumhuriyet’in 100. yılına özel 32 bin bayraklı koreografi hazırlandı.

Eskişehir Yeni Stadyumu’nda yapılacak maç 21.45’te başlayacak. Karşılaşma TRT 1’den naklen yayımlanacak.

İtalyan hakem yönetecek

Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato yönetecek. Mücadelenin yardımcı hakemliklerini Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini, dördüncü hakemliğini ise Antonio Rapuano üstlenecek.

Grubun diğer maçında ise aynı gün Hırvatistan ile Letonya karşılaşacak. Mücadele TSİ 21.45’te başlayacak.

D Grubu’nun bir diğer takımı Galler ise beşinci maç gününü bay geçecek.

Türkiye, Ermenistan karşılaşması öncesinde 9 puanla lider durumda bulunuyor. Bir maçı eksik Ermenistan 6 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Onur Bulut (Beşiktaş), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Cenk Özkacar (Valencia), Çağlar Söyüncü (Atletico Madrid), Merih Demiral (Al Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Kazımcan Karataş (Galatasaray), Mert Müldür (Fenerbahçe)

Cengiz Ünder (Fenerbahçe), Yusuf Sarı (Yukatel Adana Demirspor), Hakan Çalhanoğlu (İnter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Salih Uçan (Beşiktaş), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Halil Dervişoğlu (Galatasaray)

Kuntz: Değişik bir maç olacak

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Ermenistan maçıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Çok değişik bir maç olabilir. Sol bekte ve forvette beklenmedik eksiklerimiz var. Arda sakat. Belki biraz daha alışmış olduğumuz oyun sisteminden farklı bir oyun gidişatı da olabilir. O da çok doğaldır. Yine de iyi bir maç çıkartacağımızdan eminim.”

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok