Voleybol

Şampiyonlar Ligi’nde Türk finali bugün

Türkiye voleybolda tarihi bir gün yaşayacak.

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez iki Türk takımı finalde karşı karşıya gelecek.

Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en prestijli voleybol turnuvasında finalinde VakıfBank ile Eczacıbaşı,  İtalya’nın Torino kentindeki Pala Alpitour‘da karşılaşacak.

Maç TSİ 18.30’da oynanacak ve Tivibu Spor ve Red Bull TV‘den canlı yayımlanacak.

Finalin İtalya’da oynanması da anlamlı.  Daha önce CEV Şampiyonlar Ligi’nde tarihte 3 kez İtalyan takımlarının finalde karşı karşıya gelmişti. İtalya dışında ilk kez bir ülkenin iki takımı finalde kozlarını paylaşacak.

 

Türkiye 8. kez şampiyon çıkardı 

Finalde sonuç ne olursa olsun Türkiye tarihinde 8. kez kadın voleybolunda şampiyonluk elde edecek.

İlk olarak 2011 sezonunda VakıfBank’ın aldığı Şampiyonlar Ligi kupası, sonrasında 6 kez daha Türk takımlarının müzesine girdi.

Bu süreçte VakıfBank, 5 kez kupayı alarak en fazla şampiyon olan ay yıldızlı ekip oldu. Birer kez de Fenerbahçe ile Eczacıbaşı bu organizasyonda şampiyonluğa ulaştı.

 

VakıfBank, 2011, 2013, 2017, 2018 ve 2022’de, Fenerbahçe 2012, Eczacıbaşı ise 2015‘te kupayı kaldırma sevincini yaşadı. Türk takımları, ayrıca 7 kez de final de oynama başarısını gösterdiler.

Türk takımları, dünya çapında 7 kez şampiyon olarak önemli bir başarı yakaladı.

1991 yılından bu yana Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye, 3 farklı takımla 7 kez şampiyonluğa ulaştı ve bu alandaki en başarılı ülke oldu.

YouTube player

 

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok