Ekonomi

Borsa İstanbul’da gong EKOS Electric için çaldı

Borsada satış şeklinde gerçekleşen halka arzlar arasında 3,29 milyon yatırımcı ile kişi sayısı bazında rekor kıran EKOS Electric‘in gong töreni, 21 Kasım’da Borsa İstanbul‘da gerçekleşti.

Deniz Yatırım liderliğinde 15-16 Ekim’de gerçekleştirilen halka arz sürecini yoğun ilgiyle tamamlayan şirket, 21 Kasım itibarıyla Borsa İstanbul’da “EKOS” koduyla işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, yaptığı konuşmada, “Başta şirketimizin değerli yöneticilerini, aracı kurumumuzun özverili çalışanlarını tebrik ediyorum. EKOS Electric’e borsamız ailesine hoş geldiniz diyor, bu halka arzın sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Şirket çalışanlarına teşekkür eden EKOS Electric Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Akbaş ise “Cumhuriyet’imizin 100. yılında belirlediğimiz öncelikli hedefimiz, beyin göçünü tersine çevirecek çalışma iklimini yaratarak katma değerli ürünler geliştiren, Türkiye’den çıkan global bir marka olarak ülkemize katkıda bulunan, kişilerden bağımsız, 150 yıllık bir şirket olmaktır. Bu hedefimiz doğrultusunda, bizim için önemli kilometre taşlarından biri olan halka arzımızı rekorla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Akbaş, sektöre ve kendilerine güvenlerinin tam olduğunu belirterek, “Bu başarı yolculuğumuza ortak olan ve bizlere güvenen 3 milyondan fazla yeni paydaşımızla yolumuza daha da güçlenmiş şekilde devam ediyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda daha yolun başında olduğumuzun bilincindeyiz. Devam eden ve yeni yatırımlarımızla artan talebe daha güçlü yanıt verecek, AR-GE çalışmalarımızla sektörümüze yön vermeye devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman da şunları kaydetti: “Optimize edilmiş iş modeli sayesinde güçlü büyüme ve yüksek karlılığı ile fark yaratan EKOS ile tamamladığımız 23’üncü halka arzımızda, borsada satış yöntemiyle gerçekleştirilen arzlar arasında 3,29 milyon yatırımcıya ulaşarak bu alanda bir rekora imza attık. EKOS ortak ve yöneticilerine bize duydukları güven, yatırımcılara da gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum.”

Törene, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, EKOS Electric Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Akbaş, EKOS Electric Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tunahan Akbaş, eski EKOS Electric Genel Müdürü Yiğit Akbaş, EKOS Electric Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Çakar, EKOS Electric Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Özkahraman, Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman, Deniz Yatırım Kurumsal Finansmandan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nurullah Erdoğan ve davetliler katıldı.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok