DünyaEkonomiTürkiye

Dearsan’dan Nijerya’ya Tuzla sınıfı Karakol Botu ihracatı

Nijerya Deniz Kuvvetleri ve Dearsan arasında NNS ARADU fırkateyninin modernizasyonu ve Tuzla sınıfı Karakol Botu alımı için imzalar atıldı.  Törene Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Azgambo, Nijerya Savunma Bakanlığı Yetkilileri, çok sayıda askeri personel ve Dearsan Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım katıldı.

Modernizasyon Tuzla’da yapılacak

Dearsan’dan yapılan açıklamada, “Nijerya Donanmasının Sancak Gemisi olan tarihi öneme sahip NNS ARADU (F89) Firkateyninin Modernizasyon projesi kapsamında sözleşme imzalanmıştır. Nijerya Donanmasında 1982 yılından itibaren hizmete girmiş olan, 125 metre boy ve 3500 ton deplasmana sahip fırkateynin modernizasyonu Dearsan’ın Tuzla tersanesinde gerçekleştirilecek” denildi.

Karakol gemisini tercih eden üçüncü ülke

Açıklama şöyle devam etti: “Aynı Sözleşme kapsamında; Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığına 1 adet 57 metre Tuzla Sınıfı Karakol Gemisi de teslim edilecektir. Karakol Gemisinin, Türkiye ve Türkmenistan’ın ardından üçüncü kullanıcısı Nijerya Deniz Kuvvetleri olacak. Karakol Gemisinde, Su Üstü Harbi, Hava Savunma Harbi ve Asimetrik Harp için silah sistemleri bulunacak.”

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok