Dünya

ABD Başkanı Biden, Putin’e küfretti: Rusya, ABD’ye nota verdi

ABD Başkanı Joe Biden, seçim kampanyası kapsamında California eyaletinin San Francisco kentinde katıldığı bağış etkinliğinde, Rusya Devlet Başkanı Putin’e yönelik küfür içerikli ifadeler kullanmıştı.

Biden, şunları söylemişti: “Bu, son varoluşsal tehdit, iklimdir. Putin gibi çılgın bir o… çocuğumuz var ve diğerleri… Her zaman nükleer çatışma konusunda da endişelenmek zorundayız.”

Geçen Cuma günü Biden, Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin cezaevindeki ölümünü, tamamen Putin’in üzerine yıkarak, bunun Rus liderin “vahşiliğinin bir kanıtı” demişti.

Putin’den yanıt: Kabalık

Rusya’nın Kazan kentinde modernize edilmiş Tu-160M ​​nükleer kapasiteli stratejik bombardıman uçağının test sürüşüne katılan Putin, ABD Başkanı Biden’ın sözlerini “kabalık” olarak nitelendirdi ve şöyle dedi: “ABD Başkanı olarak Biden’ı Trump’a tercih ederim. ABD Başkanı kim olursa olsun beraber çalışmaya hazırız.”

Peskov: Küstahça ve utanç verici

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Biden’ın konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Putin’e yönelik küfür içerikli ifadeler kullanmasını değerlendirdi. Açıklamaları “küstahça” ve “utanç” verici olarak nitelendiren Peskov, “ABD Başkanı’nın bu tür küstahça açıklamaları, başka bir devletin başkanını özellikle de Putin’i rahatsız etmez ancak bu, ABD için utanç verici. Böyle bir ülkenin başkanı böyle bir dil kullanıyorsa, bunun utanç verici olması gerekiyor. Biden, iç siyasi çıkarlar uğruna Hollywood kovboy tarzı davranışlar sergiliyor” dedi.

Medvedev: Biden bunamış

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Biden gibi bunamış ve Rusya’ya karşı savaş başlatmak isteyen, işe yaramayan moruklar varoluşsal tehdit oluşturuyor” ifadesini kullandı.

Rusya’dan ‘küfür’ notası

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Biden’ın ağır ve kabul edilemez sözleri nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı’na güçlü bir protesto notası gönderdiği açıklandı.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok