DünyaEkonomi

AB’den Rabobank’a 26,6 milyon euro ceza

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Deutsche Bank ve Hollanda merkezli Rabobank‘ın avro cinsinden tahvil ticaretinde kartel oluşturduklarının belirlendiğini açıkladı.

Açıklamada, Rabobank’ın avro cinsinden belirli tahvillerin alım satımıyla ilgili kartele katıldığı için 26,6 milyon avro para cezasına çarptırdığına işaret edildi.

Deutsche Bank’ın da kartele katıldığının tespit edildiğine dikkat çekilen açıklamada, Deutsche Bank’ın karteli Komisyona ifşa ettiği için alması söz konusu olan 156 milyon avroluk cezadan muaf tutulduğu belirtildi.

Açıklamada, yapılan soruşturmada 2006 ile 2016 yılları arasında 2 bankanın bazı tacirler aracılığıyla ticari açıdan hassas bilgileri paylaştıklarının, ticaret ve fiyatlandırma stratejilerini koordine ettiklerinin tespit edildiği kaydedildi.

AB, söz konusu bankaların aralarında kartel oluşturup oluşturmadıklarını belirlemek üzere soruşturma yürütüyordu.

AB ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonu’nda bulunuyor.​​​​​​​

AB Komisyonu, söz konusu incelemede rekabet veya antitröst yasalarına aykırı bir durum tespit ederse buna son veriyor ve firmalara yüksek para cezaları uyguluyor.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok