DünyaEkonomi

AMB’den piyasalara iyimserlik uyarısı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, AMB’nin iki yılda bir gerçekleştirdiği, “Finansal İstikrar İncelemesi”nde değerlendirmelerde bulundu.

Guindos, yatırımcıların, faiz oranlarındaki artışlar ve artan siyasi gerilimlerle dolu bir yılın ardından Euro Bölgesi ekonomisine yönelik daha güçlü bir “darbe riskini” tam olarak fiyatlayamıyor olabileceğini söyledi.

Guindos Orta Doğu’da yaşanan son çatışmaların, ekonomideki sözde yumuşak iniş umutlarını nasıl alt üst edebileceğine dair bir örnek oluşturduğunu belirtti.

Guindos, tarihsel kanıtların böyle bir senaryoyu “pratikte gerçekleştirmenin zor, fakat imkansız olmadığını” gösterdiğini açıkladı.

Öte yandan; Guindos, Bloomberg’e verdiği demeçte, piyasaların ekonominin dönüşümü konusundaki bakış açısının “biraz iyimser” olduğu konusunda uyardı.

AMB, 26 Ekim’de gerçekleştirdiği son para politikası toplantısında beklentilere paralel olarak faizleri sabit tutma kararı alarak mevduat faizini yüzde 4’de seviyesinde korumuştu.

AMB Başkanı Christine Lagarde, Avrupa ekonomisinin zayıf olduğunu belirterek enflasyonun çok uzun süre yüksek seviyelerde seyretmesinin beklendiğini belirtmişti.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok