Dünya

Arjantin’in yeni lideri Milei: Ekonomiye şok tedavisi uygulayacağız

Arjantin‘de devlet başkanlığı seçimini ikinci turda kazanan Javier Milei, yemin ederek göreve başladı.

Arjantin’in yeni lideri Milei, yaptığı ilk konuşmada, “Kolektivist model başarısız oldu, tüm dünyada ve özellikle ülkemizde iflas etti. Devleti, dostlar arasında dağıtılması gereken savaş ganimeti gibi gören model iflas etti” ifadesini kullandı.

Milei, “Bugün Arjantin’de yeni bir dönem başlıyor, bir barış ve refah dönemi, bir büyüme ve gelişme dönemi, bir özgürlük ve ilerleme dönemi başlıyor. Hiçbir hükümet, bizim aldığımızdan daha kötü bir miras devralmadı.” diye konuştu.

Javier Milei, ekonomiye şok tedavisi uygulayacaklarını açıkladı. Milei, “Tasarruftan başka, şok tedavisinden başka bir alternatif yok. Kısa vadede durumun kötüleşeceğini biliyoruz. Ancak sonra bu çabanın meyvelerini göreceğiz” dedi.

Arjantin’de hiç para olmadığını belirten Milei, halkı sert bir kemer sıkma programı uygulanacağı konusunda uyardı.

Arjantin’de, devlet başkanlığı seçimlerini ikinci turda açık ara kazanan 53 yaşındaki Milei, kampanyası süresince ülke tarihinde “görülmemiş” vaatlerde bulunmasıyla ve geçmiş yıllardaki “aykırı” çıkışlarıyla tartışmalı siyasi bir figüre dönüştü.

Uluslararası ve yerel medyada, siyaseten “aşırı sağcı” görüşleriyle adlandırılsa da kendisini “liberteryen” ve “anarko-kapitalist” olarak tanımlayan Milei, bireysel özgürlüğü ve serbest piyasa modelini savunuyor.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok