Dünya

Erdoğan-Yusuf görüşmesi İngiltere’yi karıştırdı

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Hamza Yusuf’un Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen İklim Zirvesi (COP28) kapsamında yanında İngiltere Dışişleri Bakanlığı görevlileri olmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeye tepki gösterdi.

Yusuf sosyal medya paylaşımında, Erdoğan ve Lübnan Başbakanı ile iklim krizinin yanı sıra Gazze’de yaşananları da görüştüklerini belirterek acil ve kalıcı bir ateşkes için çağrıda bulunmuştu. Yusuf, “Çok fazla masum çocuk öldü. Bu ölümler durmalı” demişti.

BBC’nin edindiği bilgiler, Yusuf’un yaklaşımının İngiltere hükümetinin tavrıyla çeliştiğini ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nda kaygı yarattığına işaret ediyor.

İngiltere, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Cuma günü Gazze’deki gelişmelerin ele alındığı oturumda yapılan oylamada, derhal ateşkes ilan edilmesine yönelik tasarıyla ilgili oylamada çekimser oy kullanmıştı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Hamas’a karşı İsrail’i desteklemekten “gurur duyduğunu” söylemişti.

İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Hamza Yusuf’un sözcüsü, Erdoğan’la yapılan görüşmeye İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de davet edildiğini söyledi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok