Dünya

İran’da art arda iki patlama: 95 kişi öldü, 211 yaralı

İran‘ın Kirman eyaletinde Kasım Süleymani‘nin mezarı yakınlarında meydana gelen iki patlamada 95 kişi yaşamını yitirdi.

İran resmi haber ajansı IRNA’nın Acil Durum Merkezinin açıklamasına dayandırdığı habere göre, Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Süleymani’nin Ocak 2020’de ABD’nin Bağdat’taki saldırısında öldürülmesinin 4. yılı dolayısıyla anma töreninin yapıldığı kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana geldi.

Yaklaşık 10 dakika arayla meydana gelen iki patlamada, aralarında 6 çocuğun olduğu 103 kişinin hayatını kaybettiği, 211 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğu ve can kaybının artabileceği aktarıldı.

İran Acil Durum Merkezi Sözcüsü Babek Yektaperest, yaralıların Kirman’daki hastanelere kaldırıldığını ve bir kısmının ambulans uçaklarla Tahran’a nakledileceğini kaydetti.

Ölü sayısı 95 olarak güncellendi

İran, Kirman eyaletinde Kasım Süleymani’nin mezarı yakınlarında meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda can kaybını 95 olarak güncelledi. Sağlık Bakanı Eynullahi, Acil Durum Merkezi yetkililerinin can kaybı listesinde mükerrer isimler olduğu için önceki duyuruda ölü sayısını 103 olarak açıkladığını bildirdi.

Öte yandan, İran devlet televizyonu, saldırılarda Devrim Muhafızları Ordusunun üst düzey komutanlarından birinin öldürüldüğüne dair sosyal medyada yer alan haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Devlet televizyonu, Kirman Vali Yardımcısı Rahman Celali’nin olayı terör saldırısı olarak nitelendirdiğini açıkladı.

Öte yandan yarı resmi Tesnim Haber Ajansı da “fail ya da faillerin bölgeye iki ayrı bomba bıraktığı ve uzaktan patlattığı” şeklinde bir haber yayımladı.

Patlamaların ardından halktan bölgeyi terk etmeleri istendi. Son gelen haberlere göre bölgede caddeler boşaltılmış durumda.

ABD’nin 3 Ocak 2020’de Bağdat’taki saldırısında hayatını kaybeden Süleymani’nin öldürülmesinin 4. yılı münasebetiyle anma programları düzenleniyor.

Erdoğan’dan başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın Kirman eyaletinde gerçekleştirilen terör saldırılarına ilişkin, “Dost ve kardeş İran halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.” ifadesini kullandı.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok