Dünya

Rusya’da üç gün sürecek seçimlerin ilk günü protestolu geçti

Rus yerel haber sitesi Fontanka’nın aktardığına göre St. Petersburg’daki bir oy verme merkezine molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

Rus seçim ve kolluk kuvvetleri yetkilileri, seçmenlerin oy sandıklarına yeşil antiseptik boya döktüğü bir dizi olay yaşandığını açıkladı.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, Rusya’nın güneyindeki Rostov bölgesi ve Karaçayevo-Çerkes Cumhuriyeti’nde meydana gelen boya dökme olaylarının ardından güvenlik önlemlerinin arttırılması çağrısında bulundu.

Rostov bölgesindeki müfettişler ayrıca 62 yaşındaki bir adam hakkında oy kullanma hakkının engellenmesi suçlamasıyla beş yıla kadar hapis cezası öngören dava açıldığını duyurdu.

Seçim kabinini ateşe verdi

Rusya’nın çeşitli bölgelerinde en az üç kişi, oy merkezlerine kundaklama eylemi gerçekleştirdi.

Bağımsız haber kuruluşu Sota’ya göre Moskova’da yaşlı bir kadın oy kullanma kabinini ateşe verdiği için gözaltına alındı.

Seçim yetkilileri devlet haber ajansı RIA Novosti’ye yaptıkları açıklamada saldırıda hiçbir oy pusulasının zarar görmediğini söyledi.

Ukrayna Herson’da oy merkezini bombaladı

Rusya devlet ajansı TASS, Ukrayna’nın, Rusya Kontrolündeki Herson bölgesinde oy verme merkezini bombaladığını duyurdu.

Kremlin destekli yetkililer, can kaybı yaşanmadığını söyledi.

Seçim komisyonu, “Skadovsk’ta bir oy verme merkezinin önündeki çöp kutusuna el yapımı bir patlayıcı yerleştirildi. Patladı. Herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yok” açıklamasını yaptı.

Rus güçleri de Kiev’in, Kakhovka kentinde oy verme merkezlerini bombaladığını bildirdi.

Oy verme ilk kez 3 gün sürecek

Vladimir Putin ile birlikte üç adayın daha yarıştığı  seçimler, ilk kez 3 gün sürecek.

Hem sandık başında hem de elektronik ortamda oy kullanılabilen seçimler, 80’in üzerinde federal bölgede yapılıyor.

Putin kazanırsa tarihe geçecek

Kazanması halinde Putin’in, 2020’de yapılan anayasa değişikliği ile 2036’ya kadar görevde kalması mümkün. Putin bunu başarırsa Rusya’nın en uzun süre görev yapan lideri haline gelecek.

Oyunu elektronik ortamda kullandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki devlet başkanı seçiminde oy kullandı. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Putin, Moskova bölgesindeki konutunda Rusya Devlet Başkanlığı için uzaktan elektronik ortamda oylama işlemi yaptı.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok